Konuyla ilgili açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eylül ayında gerçekleştirdiği 37 bin öğretmen ataması çerçevesinde, Bismil ilçesine çeşitli branşlarda 186 öğretmenin atamasının yapıldığını belirtti.

Çoğu ilçelerde Ücretli Öğretmen ataması daha yapılmamışken, Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hızlı bir şekilde Ücretli Öğretmen ataması yapılarak, öğrencilerin öğretmensiz kalmamasını sağladı.

Bismil’de 2015-2016 Yeni Eğitim Öğretim için, 186 Kadrolu Öğretmen ve 228 ücretli öğretmen olmak üzere toplam 414 Öğretmen alındı.

ÖĞRETMEN AÇIĞI OLMADAN EĞİTİM VERİLECEK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak,  Bunun yanı sıra ilçede, özür, eş ve yer değiştirme gibi çeşitli nedenlerle öğretmenin başka illere atanarak ilçeden ayrıldığını ifade ederek, Yeni eğitim öğretim yılında farklı branşlarda atanan öğretmenlerin göreve başlamasının ardından boş kalan bölümlere İlk alımda 93, ikinci alımda 135 ücretli öğretmeni toplamda 228 Ücretli Öğretmen atanması yapıldı. Dedi.

Bismil ilçesinde, 137 Okul/Kurum, 813 Derslik ve yaklaşık, 35.000, Öğrenci ve 1700 Öğretmen ile 2015-2016 yeni eğitim öğretim yılına başladığını ifade eden Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, yeni eğitim öğretim yılında sorunsuz bir şekilde öğretmen açığı olmadan öğrencilere eğitim verileceğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi