Sık okul ziyaretleriyle sorunları yerinde inceleyip,çözüm odaklı sistemi hayata geçirme mülahazası içerisinde hizmetlerine devam ediyor. Daha önce “Karneni Getir,Kitabını Götür” kampanyası ile öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırma yolunda projeler hayata geçiren Aydın Ak, şimdilerde Bismil Kaymakamlığı ile ortaklaşa “Ortaöğretim Öğrencilerine Yönelik Kariyer Günleri “ etkinliğiyle adından söz ettiriyor.

Bu kapsamda ortaöğretim son sınıflarına yönelik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Kariyer Günleri" tertiplendi. Kariyer günleri ile ilgili ilk seminere Bismil İlçe Kaymakamı  Vehbi BAKIR da katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın AK kariyer, çalışanların iş yaşamları süresince yaptıkları,iş hayatındaki gelişme ve ilerlemeleri içeren bir kavramdır.Buna göre kariyer,kişinin yaşamı boyunca kazandığı pozisyonların tümüdür.Bunun da ilk plan basamağı eğitim ilk adımlarından olan ortaöğretim basamağıdır.Başarılı ve etkin bir eğitim kariyerinizi planlamanızda kolaylık sağlayacaktır.Bu şiarla etkin bir gelecek için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hep yanınızda olacağız şeklinde konuştu.Sözünün devamında Ak, öğrencilere sağlıklı bir meslek seçimi konusunda bu seminerin önemine vurgu yaparak, her konuda gerekli desteğin sağlanacağını ve gençliğin başarılarında mutlu olduklarını dile getirerek sözü Bismil İlçe Kaymakamı Vehbi BAKIR´a bıraktı

KAYMAKAM BAKIR; Meslek Seçimi, Mesleğin hayatımızdaki yeri, başarı, motivasyon ve hedeflerle ilgili açıklamalarda bulundu. Seminerde İlçe Kaymakamı Vehbi Bakır öğrencilere başarılar dileyerek, yaşamlarını mutlu geçirmeleri dileğiyle konuşmasını tamamladı.

            Ayrıca sonraki projeleri hakkında da edindiğimiz bilgiye göre; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bismil İlçe Kaymakamlığının işbirliğinde "Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevir” sloganı ile Türkiye Bisiklet Federasyonu Diyarbakır İl temsilciliği 2015 faaliyet programı çerçevesinde Bismilli çocuklar ve yetişkinler sağlıklı yaşam için pedal çevirecek. Türkiye Bisiklet Federasyonu Diyarbakır İl temsilciliği tarafından 21 Şubat Cumartesi günü saat 10:30’da yapılacak olan Bisiklet Turu Bismil Hükümet konağı bahçesinde tüm okulların öğrencilerinin daveti ile katılacak olan tüm öğretmen ve öğrencilerle belirlenen güzergahlarda hareket edilecektir.

Editör: Haber Merkezi