Son dönemde dünya genelinde görülen "Yeni Koronavirüs"ün (Covıd-19) ülkemizde yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek için bir basın açıklaması yapan İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş ‘Sağlık, Rabbimizin bize emanetidir. Mümine düşen, bu emanete sahip çıkmak, onu korumak için gayret göstermektir.Biz biliyoruz ki toplum olarak çok sıcak kanlı bir millet olmamız nedeniyle camilerde ,taziyelerde ve toplu olarak yaşadığımız yerlerde hemen birbirimize sarılma ,musafaha etme gibi alışkanlıklarımız bulunmaktadır.Bu virüsün de bu tür yakınlaşmalarla daha çabuk yayıldığı bilinmektedir dedi.
Müftü Durmuş;Özellikle halka açık  mekânların lavabo, tuvalet, abdesthane, şadırvan, yemekhane gibi kısımları başta olmak üzere bütün bölümlerinin uygun yöntemlerle dezenfekte edilmesi gerektiğini   sık sık havalandırılması ve temizliğe her zamankinden daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini belirtti. Cuma namazı başta olmak üzere camilerde topluca geçirilecek sürenin mümkün mertebe kısa tutulması amacıyla namazların sünnetlerinin asr-ı saadet örneğinde olduğu gibi evde kılınmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.  Temizlik İmandandır diyen dinimiz özellikle bu süreç içerisinde beden ve kıyafet gibi kişisel temizliğe, çevre ve yiyecek temizliğine azami derecede riayet edilmesi gerektiğini bizlere hatırlatmaktadır diyen Müftü Ahmet DURMUŞ ‘’İçimizden hastalığa yakalanan birisinin topluluk içerisine çıkmasını dinimiz hoş görmemektedir.Dolayısıyla risk grubunda olan kişilerin toplu yerlerde bulunmaması,taziyelere gitmemesi, namazlarını evde kılması  gerektiği,her ne kadar musafaha yapmak sünnet olsa bile bile risk oluşturacak durumlarda bu davranıştan uzak durmanın  daha faziletli olduğu Efendimizin (SAV)hadislerinden anlaşılmaktadır dedi.
Müftü Durmuş ayrıca umre ziyaretlerinden dönen vatandaşlarımızın 14 gün boyunca kendilerine çok dikkat etmeleri , evlerine kesinlikle  ziyaretçi kabul etmemelerini  ve en ufak bir rahatsızlıkları geçirmeleri durumunda ilçe sağlık müdürlükleri ile irtibata geçemeleri halinde ilçe sağlık müdürlüğüne bağlı sağlık ekiplerinin umrecilerimizi evlerinde kontrol altına alacaklarını söyledi.
Müftü Durmuş ‘’Diyanet İşleri Başkanlığımızdan yapılan açıklamaya göre ikinci bir açıklamaya kadar  ezanlar vaktinde okunacak  ama Cuma namazı dahil cemaatle namaz kılınmayacak,münferiden  namaz kılmak isteyenler için camiler açık kalacaktır.Cuma namazı yerine de öğle namazı kılınacaktır’’ dedi.
İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş’’ unutulmamalıdır ki kul hakkı herşeyden önemlidir.Dolayısıyla hastalık belirtisi olan vatandaşlarımızın bana bir şey olmaz diyerek toplum içerisinde dolaşmamaları gerekmektedir’’dedi

 

Editör: Haber Merkezi