1-           İlçe İnsan Hakları Kurulu Başkanı Harun Başıbüyük, İlçe İnsan Hakları Kurulu hakkında açıklamalarda bulundu. Bu konuda, kamu kurumlarının yasalara uygun verimli, etkin ve hukukun üstünlüğünü esas alan bir şekilde faaliyet göstermesi ve bunu sağlamanın en iyi yolunun bunların şeffaflık ve hesap verebilme ilkelerine uygun hareket etmeleri gerektiğini belirterek, “İlçe İnsan Hakları Kurulu bu gerekçelerle kurulmuştur” izahında bulundu.

2-           İlçemizde bulunan Polis Merkezlerinin eskiye oranla fiziki yapılarının çağa uygun hale gelmiş olduğu, İlçe İnsan Hakları Hak İhlallerini Araştırma Komisyonu tarafından izah edildi.

3-           Okul önlerinde, özellikle okul çıkış saatlerinde tinerci ve diğer riskli insanların bekleme yapmalarının engellenmesi için Emniyet görevlilerinin dikkatinin çekilmesi için tavsiye kararında bulunulması.

4-           İlçe İnsan Hakları Hak İhlallerini Araştırma Komisyonu tarafından İlçemizde bulunan hastanelerin ziyaret edilerek, hasta hakları kurullarıyla fikir alışverişinde bulunulmasına.

5-           Suça itilmiş çocukların aileleriyle bir ziyaret yapılmasına;

6-           Bismil girişinde trafikte yaşanan yoğunluğun düzene sokulması için gerek emniyet ve gerekse Belediye zabıtasının daha dikkatli davranması için gerekli önlemleri almasının temini,

7- Geçen ay ziyaret edilen okullardan temizlik vb. nedenlerle düzenli olan Bismil YİBO müdürlüğüne onurluk verilmesi

8-        Dilek ve temennilerde bir daha ki toplantının Kaymakam Harun Başıbüyük’ün Başkanlığı nezaretinde toplanmasına dair yukarıdaki kararlar oy birliğiyle alındı.

Editör: Haber Merkezi