Bismil Kaymakamı Harun Başıbüyük’ün yönetiminde yürütülen Bismil İçin Bir Fidan da Sen Dik’’ Projesi, 27.03.2012 tarihinde başlandı.

Bismil ilçesinde Bismil Kaymakamlığı tarafından yapılan ağaçlandırma çalışmaları 6 bin  adet fidan dikimi ile başladı.
İlk gün Babahaki-Yamaç grup köy yolundaki fidan dikim çalışmalarına Kaymakam Harun Başıbüyük, Kurum Amirleri, Bölgedeki Muhtar ve Vatandaşlar katıldı. İlçe Kaymakamı Harun Başıbüyük  yaptığı açıklamada; Bismil topraklarının büyük bölümünün tarım arazisi olması münasebetiyle proje kapsamında 4000 adet dut fidanının Babahaki-Yamaç grup köy yolunun kenarlarına ve 2000 adet selvi fidanının bölgedeki okul ve kurum bahçelerine dikileceğini, ayrıca proje kapsamında İlçemize toplam 50.000 adet fidan dikiminin planlandığını belirtti.

Bismil Kaymakamı Harun Başıbüyük, ilçede ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmalarına önem verdiklerini ifade ederek ağaç dikim çalışmalarının devam ettiğini söyledi.  Kaymakam Başıbüyük''' Ağaç dikmek topluma huzur ve mutluluk getirir. Ormanlar sağlık için çok önemli çünkü oksijen üretiyor. Etkinliğe katılanlara duyarlılıkları ve ağaç dikimine verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.'' Dedi.

aaa.jpg23.jpgdsc00227.jpg

Editör: Haber Merkezi