Seçim çalışmalarınızdan söz eder misiniz?

     Bismil HÜDA PAR Kadın Kolları  olarak halka yönelik çeşitli çalışmalarımız var. Tanıdık, komşu ve akrabaların ziyareti, seminerler, STK’ların ziyareti ve parti içi seminerler şeklinde çalışmalarımız var.

       Yirminin üstünde ziyaret ekibimiz var, ve her ekip iki veya üç kişiden oluşuyor. Önce yakın çevremizden başladık. Kapılarına gidip selam verdik, HÜDA PAR’dan geldiğimizi söyledik. Halkımız Müslümandır ve İslam’ın güzelliklerini üzerinde taşıyor. Bu güzelliklerden biri de misafirperverliktir. Bizi içeriye davet edip çay ikramında bulundular. Biz de kendilerini kırmadık. Sohbet havası içinde kendilerine Hür Davayı anlattık. Bu şekilde bütün tanıdık ve akrabalarımızı ziyaret ettik.

        Her mahallede halka açık seminerlerimiz var. Değişik mahallelerde oturan üyelerimiz, kendi evinde seminer toplantısını tertipler, ulaşabildiği mahalleli bayanları davet eder, biz de gider seminerimizi veririz. Bu seminerlerimiz mahallelerle sınırlı değil tabi, Bismil’in belde ve köylerinde de benzer seminerlerimiz devam etmektedir.

Bunun dışında İslami STK’ları ziyaret edip Hür Davayı anlatıyoruz.

bismil-huda-par-kadin-kollari-dur-durak-bilmiyor-140477np.jpg

       Bu çalışmalarınıza halkın tepkisi nasıl?

        Beklediğimizin üstünde bir teveccüh var. Kendileriyle oturup Hür Davayı anlattığımız ve etkilemediğimiz hiç kimse yok desem abartmış olamam. En katı, en ideolojik ve ideolojisi için her türlü bedel ödemiş insanımızı bile ikna etmişiz Elhamdulillah. Ya da en azından düşüncesinde sarsıntılar oluşturmuşuz. Ancak bizimle bu konuda konuşmak istemediği için uzak duranlar da var ki bunlar da,  yüzde üç beş kişi ancak var. Çünkü bizim siyaset ve parti anlayışımız hiçbir partininkine benzemiyor. Biz tamamen halkın menfaatini esas alıyoruz ve bunu gerek şahsiyetimizle gerek geçmişimizle gerekse de adaylarımız ve kadromuzla ispat ediyoruz. Bunun yanında insanlara dünya saadetini vaat ederken, ahiretlerini de görmezlikten gelmiyoruz. ‘Sizin oylarınızla ehil olmayan biri idare makamına geldiği takdirde tüm Bismil halkı kötü yönden etkilenecek ve bunun hesabını ahirette Allaha veremeyeceksiniz’ diyoruz. Çünkü bu bir kişinin ya da bir zümrenin işi değil, bir halkın geleceği meselesidir. Oy kullanırken sadece şahsi veya belli bir zümreyi düşünmek, kul hakkı ihlalidir. Müslüman olan halkımız bu hakikatler karşısında teslim oluyor.

    Bunun yanında hür davanın mantık çerçevesinde vaat ettiği maddi ve manevi güzellikler karşısında kendileriyle konuştuğumuz insanlar o kadar etkileniyorlar ki ‘gelin aynı semineri bizim evde de verin’ ya da ‘bizim köyde de verin’ ya da ‘bizim mahallede de verin’ diyorlar. Bu şekilde tanıdıklarımızın üzerinden tanımadıklarımıza ulaşıyoruz ve hür davayı anlatma çalışmaları dalga dalga yayılıyor. Çalışmaya başladığımız ilk günde bu insanların tamamına hangi vesileyle ve nasıl ulaşacağız diye düşünüyorken, bugün bize gelen bu insanların tamamının taleplerine nasıl yetişeceğiz diye düşünüyoruz.

bismil-huda-par-kadin-kollari-dur-durak-bilmiyor-140478np.jpg

         Herkese ulaştınız mı?

         Dediğim gibi istediğiniz anda bütün taleplere cevap vermek imkânsız. Ancak on iki binden fazla olan evlerin yarısından fazlasına gittik diyebiliriz. Ancak hedefte Bismil’in tamamı var. Bu yolda arkadaşlarımız takatlerinin son noktasına kadar gayret gösterdiler. Ayaklarının altı şişinceye kadar gezdiler. Evini ve işini bırakıp hizmete koştular, hayırda adeta birbirleriyle yarıştılar. Koşmaya da devam ediyoruz. Sadece şehir merkezi değil tabi, şu ana kadar köylerde de 10’a yakın seminer verdik. Bazı köyler var ki, orada hiç tabanımız yok. O köyden birisi ilçe merkezinde seminerlerimizden birisine katılıyor, sevmeye başlıyor ve aynı seminerin kendi köyünde ve evinde de verilmesini istiyor. 

       Kadın kolu olarak kadın ve aileye ne tür vaatlerde bulunuyorsunuz?

       Halkımızın sıkıntısını bütün insani ve meşru talepler oluşturuyor. Mesela toplum olarak korumaya çalıştığımız ama çoğumuzun elinden giden neslimizin İslam’a ve halkımıza faydalı yetişmesi için ücretsiz çocuk kreşleri çok önemlidir. Aileler bunu çok önemsiyor. Bölgeye çöreklenmek isteyen sol ideolojinin yıkmaya çalıştığı aileyi koruma hizmeti çerçevesinde ‘Aile Koruma Merkezleri’ halkımızın şiddetle ihtiyaç duyduğu bir hizmettir. Bunun yanında bayanlara özel beceri kursları, evlilik ve çeyiz yardımı, bayanlara mahsus toplu taşıma araçları olan pembe otobüs, yetim, dul ve muhtaçların korunması için ‘Şefkat Evleri’, yapacağımız hizmetlerimiz arasındadır.  (Hasan Gündüz-İLKHA)

Editör: Haber Merkezi