Bismil'de kentin kilit noktalarında bulunan dört hemzemin geçit kauçuk kaplama yapılarak yenileniyor.

 Özel bir Firma tarafından bu geçitlerdeki yoğun araç trafiği sebebiyle gerek trenlerin, gerekse karayolu vasıtalarının emniyetli geçişleri göz önünde bulundurularak kauçuk kaplama yapıldı.

 Çalışmalar nedeniyle Bismil İstasyon Caddesinde bulunan hemzemin geçitti araç trafiğine kapalı kalırken, tren seferleri de kontrollü olarak yapıldı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Şantiye Şefi Orhan Köylü, yaptıkları kauçuk kaplama sayesinde araç sürücülerinin ve yayaların korkulu rüyası haline gelen tren yolu hemzemin geçitlerinin dünya standartlarına uygun hale geldiğini belirterek şöyle konuştu:

 "Yaptığımız bu çalışmayla ilgi herhangi bir yetkili kurumun bizlerle ilgilenmediğini, buradan dile getirmek istiyorum. Başta Belediye olmak üzere bir yetkili çıkıp da 'burada ne yapıyorsunuz?' diye soran olmadı. Yapmış olduğumuz her bir hemzeminin maliyeti 40 bin TL Bismil Belediyesinden asfalt talebinde bulunduk. Bize cevap olarak, Belediyenin Asfaltının olmadığını, söylediler. Bu yüzden de yapmış olduğumuz bu 40 bin TL değerindeki hemzemin geçidin boşa gideceğinden korkuyoruz.

 Bismil'de Hızlı Tren Seferi İçin Alt Yapı
Bismil'de trafik akışını sağlayan dört hemzemin geçitin kauçuk ile kaplanmasının hızlı tren için alt yapı olacağını ifade eden Köylü, yakın zamanda Bismil'de hızlı tren seferlerinin düzenleneceğini öne sürdü.

Editör: Haber Merkezi