HDP GENEL MERKEZİ BİSMİL ADAYLARINI AÇIKLADI..

HDP 2019 yerel seçim için belediye başkan adayları kim oldu sorusu sorulmaya başlandı. HDP’nin güçlü olduğu illerin ve İlçelerin  başında gelen Diyarbakır ve Bismil  belediye başkan adayları kim oldu? HDP Diyarbakır belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak? Diyarbakır HDP ilçe belediye başkan adayları 2019 listesi açıklandı mı? HDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı kim? sorusu şu sıralarda en çok aranan kelimelerin başında gelmekte.


HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç, partisinin yerel seçim için belirlediği bazı belediye başkan adaylarını açıkladı.
BİSMİL HDP BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Bismil: Gülşen Özer - Orhan Ayaz

Bismil HDP Belediye Başkan Adayı GÜLŞEN ÖZER - Lise Mezunu Evli 2 Çocuk Annesidir. Özgeçmisi ile ilgili elimize tam bilgi gelmemesiyle birlikte, 1990 yılından seçim çalışmalarında bulunmaktadır. 2015-2017 yıllarında 2 Dönem Diyarbakır HDP İl Eşbaşkanlığını Yürüttü. Şimdi ise HDP Kadın Meclisi Çalışmalarını Yürütmektedir. Hdp tarafından Bismil Belediye başkan Adayı gösterildi. 
HDP BİSMİL BELEDİYE EŞBAŞKAN ADAYI H.ORHAN AYAZ'IN ÖZGEÇMİŞİ
Orhan Ayaz 1979 Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Meydanköy (Şorşup)köyünde doğdu kamu yönetimi açık öğretim Üniversitesinde okuyor evli 4 çocuk babası.İki dönem HDP Diyarbakır il eşbaşkanlığı Yardımcısı görevini yaptı ,şuan ise Diyarbakır ticaret odası yönetiminde yer almaktadır. HDP tarafından Bismil Belediye Eşbakan adaylığı gösterildi. 

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM

HDP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayının kim olacağı ise merak ediliyor. HDP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyum atanmıştı. 
2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için partilerin belediye başkan adaylarını merak ediyor. HDP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayının Celal Doğan olacağı söyleniyor. 

HDP Diyarbakır ilçe belediye başkan adayları 2019 listesi
Diyarbakır/Sur: Filiz Buluttekin – Cemal Özdemir
Bağlar: Zübeyda Zümrüt – Zeyat Ceylan
Yenişehir: Belgin Diken – İbrahim Çiçek
Lice: Salime Zingil – Tarık Mercan
Silvan: Naşide Toprak – Abbas Hilmi Azizoğlu
Bismil: Gülşen Özer – Orhan Ayaz
Eğil: Gülistan Ensarioğlu – Mustafa Akkul


AK Parti Diyarbakır adayı açıklandı
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 25 Ekim 2016'da gözaltına alınan ve 5 gün sonra çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince, 'Silahlı terör örgütü üyesi olma' suçundan tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın yerine kayyum ataması yapılmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından daha önce Diyarbakır'da Vali yardımcılığı da yapan Ankara'nın Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla'nın kayyum olarak atanmıştı. 2019 yerel seçimlerde AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cumali Atilla oldu.


AK PARTİ BİSMİL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM
Bismil Ak parti Belediye başkan adayı netlik kazanmamasına rağmen,Mustafa Kemal Aslan ismi geçiyor.
Bismil Ak parti İlçe başkanı Mehmet Kızılkaya, Bismil Ak parti adayı kim olacak sorusuna, verdiği cevapta, henuz netlik kazanmadığı için herhangi bir şey diyemem dedi. 

 

Editör: Haber Merkezi