Özellikle yüksek binaların yaygınlaşması sonucunda Bismil’de yaşayan vatandaşların daha modern evlerde yaşama uğruna eski evlerini ve yeşil olan arazilerini devretmesi sonucunda yapılan yeni binalar ilçeyi bir beton yığını haline getirdi. Bu noktada müteahhit ve inşaat firmaları daha fazla rant elde etmek uğruna ilçenin tarihi ve doğasını dikkate  almadan yapılaşmalarını yapmaya devam ediyorlar. Bismil’in yüksek noktalarına çıkıldığında ilçenin manzarası ilçenin içler acısı halini ortaya koymaktadır. İlçenin eski fotoğraflarıyla günümüzdeki fotoğrafları karşılaştırıldığında yeşil alanların ne derece yok edildiği daha net ortaya çıkmaktadır. 


Yeşil Alan istiyoruz.
Yeşil alan istediklerini vurgulayan Mehmet Çelik, çünkü giderek betonlar çoğalıyor. ilçe merkezimizde yeşil alanları yok ediyorlar. Yok etmek yerine çoğaltılmalı, betonlar yerine yeşil alanlar tercih edilmeli. Yani nefes alacağımız ortamları yok ediyorlar. Yeşil alan olsa alırım çocuğumu her gün çıkar gezerim daha çok orda zaman geçiririm yani. Çünkü ihtiyacımız olan şey bu betonlar değil onlar yeterince hatta fazlasıyla var, şeklinde konuştu.

Bismil belediyesi tarafında son bir yıl içerisinde merkezde yapılan parklar ile halkın sosyal yaşam olanları oluşturuldu.
Ancak şehir merkezinde yeteri kadar park ve yeşil alanın olmamasından şikayet eden vatandaşlar yetkililerden bu konu hakkında çözüm talebinde bulundular.

 

 

Editör: Haber Merkezi