Bismil ilçesinde yayınlanan Bismil Haber Gazetesi web sitesi olan, www.bismilhaber.com. Sitesi Türkçe ile birlikte Kürtçe'nin Kurmancî lehçesinde de yayın yapacak. Sayfa editörlerin ve Muhabirlerin Kürtçe’nin Kurmancî lehçesinde habercilik yapmak için alt yapısı hazırlandı. Kürt dili ve grameri öğrenmeye başlandı.

         ALINDI BELGESİ

         Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı alınan Alındı belgesinde Bismil Haber gazetesi yayın Dili: Türkçe-Kürtçe olarak yayın yapılacağı belirtildi. Yayın sahibi, temsilcisi, Sorumlu Müdür tarafından imzalanan beyanname başsavcılığa sunuldu. Gerekli kontroller yapıldı. İmzalandı.

        OBJEKTİF, TARAFSIZ BİR HABERCİLİK ANLAYIŞIYLA YAYINA DEVAM EDİYOR.

         Bismil ilçesinde tarafsız  ilkeli haber yapan Bismil Haber Gazetesi, Biz Bismil’iz, Bismil Biziz’ sloganıyla yayın hayatına başlayan Bismil Haber Gazetesi hayatında objektif, tarafsız bir habercilik anlayışıyla Bismil’de 12 yıldır, yayın yaptıklarını belirten Bismil Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Mekin Çelebi, "Gazetecilik ilkelerine sadık kalmayı hedeflerimiz arasına alırken, Bismil’in yararına olan veya Bismillin gelişmesine etki eden olumsuz gelişmeler karşısında kamuoyu oluşturarak gazetecilik görevini en iyi şekilde yerine getirdik. Bunları yaparken de gazetecilik duygusuyla hareket ettik. Biz Bismil’de Bismillilerin sesi olmayı amaçlıyoruz ve bu doğrultuda yayın hayatımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

           Yayın hayatında her zaman ilkeli, tarafsız ve objektif bir yayın politikası izlemeye özen gösteren Bismil Haber Gazetesi, Toplumun değer yargılarına saygılı, ilkeli, yayın politikasından  ödün vermeyen bir çizgi ile Bismil yerel basınına ayrı bir renk kattıklarını belirten Çelebi, her zaman Bismil ve Bismil halkının sorunlarına duyarlı bir yaklaşım gösterme çabası içinde olacaklarını, Bismilli kucaklayan, dürüst, seviyeli, birleştirici, tarafsız, herkes ve her kesime eşit mesafede, objektif olmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

BİSMİL’DE 4 ADET YEREL GAZETE BULUNMAKTADIR

          Bismil Haber gazetesi, Bismil Gazetesi, Bismillin Sesi Gazetesi, Bismil Olay gazetesi olmak üzere 4 adet yerel gazete bulunmaktadır.

1-001---kopya.jpg

BİSMİL HABER, İNTERNET VE SOSYAL AĞA ÖNCELİK VERDİ

        Bismil Haber gazetesinde çalışan Muhabirlerin yeni bilgisayarlar, fotoğraf makineleri ve HD kameralarla başlanarak ve tüm içeriğin elektronik olarak erişilebilir olması sağlandı.

www.bismilhaber.com yeni web temasıyla okuyucusuyla buluşacak.

        Bismil Haber Gazetesi internet sitesi çok yakında yeni temasıyla okuyucusuyla buluşacağını ifade eden Çelebi, Tasarımı yenilenecek olan www.bismilhaber.com 2 dilde online yayına geçecek. Mobil platformlardan mobil haber sunacak olan www.bismilhaber.com  son kullanıcıya da yaygın haber servisi ulaştıracak. Yeni temalı web sitemizde Twitter, Facebook, YouTube, gibi sosyal ağlarda görünürlüğünü artıracak. diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi