Bismil Haber Gazetesi 5 yıllık yayın hayatını geride bırakarak 6. yaşına, girdi.      Çalışanlara, üretenlere, paylaşanlara karşı sorumluluk ilkesiyle 6 yıldır Bismil’in gözü kulağı olan Bismil Haber 6 yaşında.
        Bismil’in merkez ve köyleri olmak üzere dile getirilemeyenleri kamuoyuna aktarma misyonunu üstlenen gazetemiz, 6 yıldır siz okuyucularımızın verdiği destekle daha da büyüyüp gelişti.
        Bismil adına, Bismilliler için yapılanları duyurmak, sorgulamak ve kitleleri uyandırmak gazetemizin değişmez ilkesi olup, bundan önce de olduğu gibi bundan sonra da yeni taze ve güvenilir bilginin okuyucularımıza ulaştırılması en büyük görevimiz olacaktır.
       Amacımız bizleri 6 yıldır yalnız bırakmayan değerli okuyucularımızla birlikte uzun yıllar Bismil’in hızla gelişen geleceğine ışık tutmak.
      Bismil Haber Gazetesi, Bismil’de yaşanan birçok yolsuzluk ve haksız kazanç elde eden İnsanların da peşini bırakmayacaktır.
     Gazetemizin imtiyaz sahibi Mekin Çelebi, liderliğinde ilkeli ve habercilik anlayışıyla Bismil’de yaşanan yoksuzluk olaylarının peşini bırakmadı, araştırdı olayları ve sonunda belgeledi ve bunu da haberleştirerek siz değerli okuyucularıyla paylaştı. Yaptığı haberler üzerine 2 defa dava açıldı. Her iki haberde haklı çıktı.
     Biz gazeteciler siz okuyucular için varız gecemizi gündüzümüze katarak sizlere yansıtmak, bizim öncelikli görevimizdir.
     Bu Gazete sadece muhabirlerin çabalarıyla çıkmıyor, köşe yazarlarıyla, bilgisayarcısıyla, matbaa ustaların üstün çabalarıyla ve dağıtımcılarıyla siz okuyucuların önüne geliyor.
     Bismil Haber Gazetesi, 08.08.2005 tarihinde kuruldu. 6 yıldır da siz sevgili okurlarla var ve var olacak.
     Eskiden gazeteler,  yazıları ve harfleri dizaynını tek tek elleriyle dizerdiler.
    Gece geç saatlere kadar emek sarf ederdi ama günümüzde dijital ortamı çıkınca her şey makine oldu. tabiî ki, şimdiki ortamda dijital fotoğraf makineleri çıktı, muhabirler artık istedikleri kareyi rahat bir ortamda yakalıya biliyorlar. Bu gazete de kimler geldi, kimler geçti. 3 tane Yazı İşleri Müdürleri, bu gazete de görev yaptı, kaç tane yazar ve muhabir burada çalıştı. Ekmek yedi. Ama doğru habercilikten de ödün vermedi. Bismil Haber Gazetesi haberciler için adeta bir okul görevini ve işlevini görmüştür.
     Sözlerimi burada noktalarken Bismil Haber Gazetesinin 6 yılına girdiği bu günde yayın hayatının devamını diler. Gazetede emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bizim de buraya emeğimiz olmuşsa biz bundan gurur duyuyoruz?
     İyi ki varsın Bismil Haber Gazetesi …..