Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde ortaokul öğrencilerinin birbirlerini tanıması, birbirleriyle sosyal ve kültürel etkileşimde bulunabilmeleri ve kardeşlik bilincinin oluşması amacıyla Bismil Genç Memur-Sen ve Bismil İmam Hatip Der tarafından ilk kez düzenlenen futbol turnuvasına 16 takım katıldı. Eleme usulü ile oynanan müsabakalar sonucunda Fatih Ortaokulu A Takımı, finalde Mehmetçik Ortaokulu'nu 5-0 yenerek şampiyon oldu.
Turnuvanın final maçına Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın AK, Bismil Eğitim Bir-Sen Başkanı Metin Çelebi ve yönetimi ile çok sayıda STK gönüllüleri katıldı. Şampiyon olan takıma ödüllerini Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın AKk verirken, ikinci olan takıma ise ödüllerini Bismil Eğitim Bir-Sen Başkanı Metin Çelebi verdi.
Maçtan sonra bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, bu tür etkinliklerin çocukların sosyal ve kültürel açıdan gelişmelerine çok büyük katkılar sağladığını, öğrenciler arasında kardeşlik ve arkadaşlık duygularını pekiştirdiğini söyleyerek bu tür etkinliklerin devamını beklediklerini dile getirdi.

05-065.jpg

Bismil Genç Memur-Sen Başkanı Cesur Akman ise şunları söyledi "Öncelikle ilk kez düzenlediğimiz ortaokullar arası futbol turnuvamıza katılan bütün takımlara çok teşekkür ederiz. Bismil genelinde ortaokullar arasında yapılan bir futbol turnuvasının olmadığını ve farklı okullardaki öğrencilerin birbirlerini çok da tanımadıklarının farkına varmıştık. Biz de öğrenciler arasında müspet bir diyalog oluşturmak, onları birbirleriyle tanıştırmak ve kardeşlik bilinci oluşturmak adına böyle bir turnuva düzenlemeye karar verdik. Turnuva boyunca yenen ve yenilen takımların birbirlerini kardeşçe tebrik ettiklerini müşahede ettik."
Bismil İmam Hatip Der Başkanı Osman ÖRÜN ise gazetemize şunları söyledi:
"Turnuvamıza katılan bütün okullarımızın gerek öğretmenlerinden gerekse öğrencilerinden çok güzel ve olumlu dönüşler aldık. Turnuva boyunca bütün takım oyuncuları birbirlerine saygı ve sevgi çerçevesinde yaklaştıklarını, hiçbir maçta herhangi bir olumsuz davranışla karşılaşmadığımızı gördük. Aldığımız olumlu dönütler neticesinde  ve seneye daha çok okulun katılacağı ümidiyle  turnuvamızı geleneksel hale getirmeye karar verdik."
Bismil Genç Memur-Sen Başkanı Cesur Akman ve Bismil İmam Hatip-Der Başkanı Osman Örün, final maçında davetlerini kırmayıp maçı izlemeye gelen Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Aydın Ak, Bismil Eğitim Bir-Sen Başkanı Metin Çelebi ve yönetimine, TÜGVA Başkanı Sn. Mehmet Sülun'a ve  bütün katılımcılara çok teşekkür ettiklerini söyledi.

02-199.jpg04-101.jpg03-169.jpg

Editör: Haber Merkezi