Özellikle Dart, Wushu, Futbol, Voleybol, Satranç gibi okul sporlarında il düzeyinde elde ettiği başarılarla ön plana çıkıyor.

        Daha önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kompozisyon yarışmasında il 1.si, 24 Kasım Öğretmenler günü kompozisyon yarışmasında ilçe 1.si , 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u anma kompozisyon yarışmasında il 1.si olmuştu. TÜBİTAK 4006 kodlu proje yarışmasında projesi geçen Diyarbakır’ın iki Fen Lisesinden biri olmuştu. Başarıları bunlarla da sınırlı olmayan okul, Wushu sporunda da İl 1.si ve son olarak Genç Kızlar Satrançta takım olarak İl 1. si olarak güçlü rakiplerin arasından sıyrılarak bölge şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Ayrıca İstanbul Uzay, Havacılık ve Teknoloji Festivaline (TEKNOFEST) İHA (İnsansız Hava Araçlarının yazılım ve tasarımı) konusu ile başvuru yapan ve projesi kabul gören Bismil Fen Lisesi, bu konudaki çalışmaları devam etmektedir.

       Kısa sürede yakalamış olduğu başarılarını tebrik etmek için okula ziyarette bulunan Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın AK: Başarının bir ekip işi olduğunu, bu anlamda en iyi ekibin bizde olduğunu biliyoruz. Biz sadece akademik anlamda değil; kültürel, sportif ve sanatsal alanda da çocuklarımızın başarısı için çabalıyoruz. Ve bu çabamızı ve desteğimizi sunmaya devam edeceğiz, dedi. Öğrencileri tek tek kutlayan Ak, daha büyük işler başarmak için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi