Bismil ilçesinde haftanı tüm günleri, pazar alışverişini yapan vatandaşların alışverişe pek ilgi göstermemesi, pazar esnafını zor durumda bıraktı. Fiyatların yüksek rakamlarda olmamasına rağmen satışların az olmasından dertlenen esnaf, Kurban Bayramı öncesi sebze ve meyvede bir hareketlenme beklediklerini, umutlarını gelecek haftalara bıraktıklarını söylediler.

KIYAFET SATIŞLARI BAYRAMI BEKLİYOR

Gıda ihtiyacının yanı sıra giyecek ihtiyacını da kurulan pazardan karşılayan vatandaşların, kıyafet alımına henüz yönelmediğini söyleyen kıyafet satışı yapan esnaflar, Kurban Bayramı öncesindeki haftada alışverişte kendilerini sevindirecek seviyede bir hareketlilik beklediklerini ifade ettiler.

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ KÜÇÜK ESNAFI BİTİRDİ.

VATANDAŞ ÇEVRE İLLERDE AVM'LERE KOŞUYOR.

 Alışveriş merkezlerinin açılması küçük esnafın işini bitirdiğine dikkat çeken esnaf Fuat Toprak, "10 senedir bayan ve çocuk giyimi işini yapıyorum. Daha önce işimiz iyiydi fakat son üç senedir küçük esnaf için işler bozulmaya başladı. Aslında AVM'lerin açılmasıyla zaten küçük esnaf bitmişti. Çünkü halkın çoğu kredi kartı kullanarak AVM’ de alışveriş yapıyor. Şimdi ise bir kriz varmış gibi gözüküyor artık millete paramı yok, harcamak mı istemiyorlar, paramı bulamıyor bunu bilemiyoruz. Biz küçük esnaflar olarak ekonomik bir kriz yaşıyoruz ve o kadar ki çeklerimizin ödemelerini nasıl yapacağımızı bilemiyoruz. Hükümet bazı küçük esnaflara bir şeyler yapıyor ama bundan ancak bazıları fayda görebiliyor küçük esnaf bir fayda bulamıyor." şeklinde konuştu.

Hükümetin küçük esnafa da yardım etmesini isteyen Toprak, " Hükümet her ne kadar ekonomik olarak iyiyiz dese de baktığımızda zenginler zenginleşmekte, fakirler yine fakir olarak kalıyor. Biz bu konuda Hükümet’ten şikâyetçiyiz küçük esnaflara da bir düzenleme getirilmesi lazım." diye konuştu

Editör: Haber Merkezi