On bir ayın sultanı Ramazan’a sayılı günler kala çarşı ve pazarda hareketli günler yaşanıyor. Halk, Ramazan'a girmezden evvel iftarlık ve sahurluk ihtiyaçlarını giderme heyecanı yaşarken, esnaf da bu bereketli ay için hazırlıklarına devam ediyor.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla duygu ve düşüncelerini Bismil esnafı, işlerinin açılacağından umutlu olduklarını söylediler.

Ramazan ayına yönelik hazırlıklarına devam ettiklerini belirten Ahmet Yıldırım, "Belli ürünlerimiz geldi. Diğer ürünler ise en yakın zamanda gelir. Gelen ürünler hurma ve kayısı gibi ürünlerdir. İnsanlarımız Ramazan'a hazırlık yapıyorlar. Havalar sıcak olduğu için inşallah Allah bize Ramazan'da yardım eder.

Eski Ramazanları aradıklarını ifade eden Yıldırım şöyle konuştu: “Millet yavaş yavaş hazırlıklara başladı. Ramazan'a daha var ama inşallah kalan süre zarfında hazırlıklar tamamlanır. Biz de zaten onu bekliyoruz. İnşallah biraz işlerimiz açılır. Bayrama yakın 15- 20 gün işler olmayacaktır. Ramazan ayında hurma, meyan kökleri, meyan şerbeti ve baharat çeşitleri gibi ürünler tüketilmektedir. Ramazan ayında özelikle çay tüketimi de fazladır.”

"Ramazan ayının gelmesini çok istiyoruz." diyen Mehmet Yıldırım, bu mübarek ayın huzur, selamet ve bereket getirmesini temenni etti.

Editör: Haber Merkezi