Son aylarda işlerinin durgun olduğunu belirten Bismil esnafı, piyasada genel olarak yaşanan durgunluğun bölgede yaşanan olaylardan dolayı kaynaklandığını ifade etti.

Bismil’de esnaflık yapan Emrah Can, Bölgede yaşanan olumsuz olaylardan dolayı halkın parasına dokunmadığını ve bu nedenle iş yapamadıklarını belirterek, olayların en kısa zamanda bitmesini temenni etti.
Esnaf olarak iş yapamaz duruma geldiklerini belirten Can, “Aldığımız ürünleri genellikle borç ve kredi kartı ile alıyoruz. Ay sonu gelince ödemelerimizde zorlanıyoruz. Tabi ekstra bir gelirimiz olmadığından dolayı her geçen gün daha fazla borçlanıyoruz. Belki ciddi bir ekonomik kriz yaşanmıyor gibi gözükebilir. Fakat son aylarda esnaf olarak ciddi sıkıntılar yaşıyoruz.

'Son aylarda satışlarımız neredeyse yarı yarıya düştü.
Can, bu yıl satışlarımız olmadığı gibi ürün fiyatları da günden güne yükseliyor. Yüksek fiyatlı ürünlerden dolayı ne bizler mal alabiliyoruz ne de müşterilerimiz bizden ürün alabiliyor. Geçen yıla oranla işlerimiz daha da düştüğünü söyleyen Can, Şu an öyle bir ortama girdik ki insanlar çok tedirgin hareket ediyor. Parası olan vatandaş da yarın ne olacağını bilmediğinden dolayı parasını harcama konusunda tereddüt yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

emrah-can.jpg

Editör: Haber Merkezi