Bismil Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanımız Şehmus Gelen ile yaptığımız röportajda ;                  
T.C. İç İşleri Bakanlığının  söz konusu Koronavirüs salgını ile ilgili tedbirlere ilişkin Vali/Kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde, ilgili Kanun hükümleri çerçevesinde gerekli  tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilmesi belirtilmiştir, kararnamede uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için kolluk kuvvetlerine yetki verilmiştir, kolluk kuvvetleri bu yetkiyi cezai işlem olarak uygulayacaklardır, herhangi bir cezai işleme tabi tutulmamanız için kurallara yada yasaklara lütfen uyalım,aksi halde, hem kendiniz,aileniz ve etrafınızdaki herkes riske girecektir.
 
İç İşleri Bakanlığının talimatı ile Başta İlçe Kaymakamımız ve ilçe Belediyemiz olmak üzere diğer kurumlarla yapacağı denetimlerde cezai işlemlere maruz kalmamak için, Bismil Esnaf ve Sanatkarlarımızdan ricamız, temel ihtiyaç maddeleri satışını yapan esnaflarımızın haricinde, diğer iş yerlerinin kendileri,aileleri ve diğer vatandaşlarımızın sağlığı açısında iş yerlerini bu süreçte açmamalarını rica ediyoruz.
 
Başkan Gelen, Bismil esnaf ve sanatkarlarımızdan tek isteğimiz geçici bir süreliğine evde oturmalarını önemle rica ediyorum.
Evde oturup TV izlemek, yoğun bakımda tavanı izlemekten daha iyidir.
Lütfen kurallara uyalım,kendimizi ailemizi ve çevremizdekileri riske atmayalım,
Durumun ciddiyetinin farkına varalım evimizde kalalım.

Editör: Haber Merkezi