Bismil’de Bismil Devlet Hastanesi idarecileri ve H.Ömer Çalın ve H.Nedim Budak girişimleri sonucu 4 adet diyaliz makineleri Bismil Devlet hastanesine kazandırıldı.

Bismil Devlet Hastanesindeki diyaliz makinesi sayısı 8’a çıkarken hastanede 36 hastanın diyaliz makinesinde tedavi gördüğü öğrenildi.

Bismil Devlet Hastanesine diyaliz makinelerin eksikliği hastalar Diyarbakır’a gidip gelmekteydiler.

Bismil Devlet hastanesinde diyaliz makinası eksikliği Bismil’de H.Ömer Çalın ve H.Nedim Budak girişimleri sonucu Bismil devlet hastanesi İdari ve mali işler Müdürü Muşa Yaşa ve Diyaliz Birim Sorumlusu Uz. Dr. Abdurrahim Savcı gayretleri ile Diyarbakır Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü giderek Çermik Devlet Hastanesinde 4 adet Diyaliz makinesi Bismil devlet hastanesine kazandırıldı. Bismil Devlet Hastanesine Diyaliz makinesi sayısı 8’a çıktı.

Bismil Devlet Hastanesinde kazandırılan 4 adet Diyaliz makinası sayesinde 12 kişi Diyarbakır’a gitmekten kurtuldu.  Hastalar her gün servisle evlerinden alınıp, tedaviden sonra yine servisle evlerine bırakılıyor. Diyaliz sertifikası olan iki dahiliye uzman tarafından hastalar her gün dönüşümlü olarak kontrol edilerek, cihazdan kaynaklanabilecek, olumsuzlukları da önlenebiliyor. 

H.Ömer Çalın, Bismil Devlet Hastanesi 4 adet Diyaliz makinası kazandırılmasında, Diyarbakır Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Bismil Devlet hastanesi baştabipliği ve personellerine eksikliklerin giderilmesi için özveri çalışmalarında dolayı teşekkür ediyorum dedi.   

22-008.jpg23-004.jpg

Editör: Haber Merkezi