Yaklaşık bir yıl önce Bismil İlçe Devlet Hastanesi’ne atanan beyin ve sinir cerrahi uzmanı Op. Dr. Mustafa Başaran, beyin cerrahi kliniğinin ekip ve ekipmanlarının tam kapasite ile çalışmasını sağladı. Yapılan çalışma ile birlikte Bismil İlçe Devlet Hastanesi’nde, bel ve boyun fıtık ameliyatları, romatizmal hastalıklar sonucu bel sırt eğrilik ameliyatları, omurga kayma ameliyatları, omurilik tümör ameliyatları, omurilik bel boyun sırt dar kanal ameliyatları, yüksekten düşme trafik veya iş kazası sonucu kırık omurga ameliyatlarının yanı sıra Türkiye’de az ve seçkin merkezlerde yapılabilen gergin omurilik sendromu ameliyatları yapılmaya başlandı.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Op. Dr. Mustafa Başaran, Bismil Devlet Hastanesi’ne 20018 yılında göreve başladığını söyledi. Op. Dr. Başaran, “Sağlık Bakanlığı’nın yerinde ve kaliteli hizmet politikasına uygun olarak beyin cerrahi kliniğinin hastane yönetiminin de desteği ile eksikliklerimizi kısa sürede giderdik ve hizmet üretmeye başladık. Çok kısa bir sürede Mardin, Batman, Muş gibi çevre illerden de hasta almaya başladık. Birçok A sınıfı ameliyatlar ve gergin omurilik sendromu ameliyatlarının yanında şartlarımızın biraz daha olgunlaşması ile pediatrik nöroşirurjide sık görülen çocukların kafa kemiklerinin yanlış ve erken kaynaması sonucu kule kafa üçgen kafa ve benzeri kafa şekil bozukluğu ameliyatlarına da başlayacağız” dedi.

Hasta yakını şerif Sarı benim üç yaşında bir çocuğum var. Doğuştan gelen bel kısmında tümörlü bir hastalığı vardı.  Batman ve Diyarbakır özel hastaneler dahil bir çok yere gittim bir sonuç alamadım. Diyarbakır’daki özel hastane beyin cerrahi doktoru beni Ankara’ya yönlendirdi maddi imkanlarımın yetersizliğinden dolayı anakaraya gidemedim tesadüfen ilçemizde beyin cerrahi doktoru olduğunu öğrendim tedavisinin olacağına inanmamamda belki bir fikir verir diye Mustafa hocayla baş vurdum hastalığını bana anlattı. Çocuğumun sağ ayağı tutmamaya başlamıştı ameliyat olmazsa kamburlaşacağını ve idrar büyük abdest kaçırabileceğini ifade ettikten sonra ameliyatını yapacağını söyledi başarılı bir ameliyat yapıldı çocuğumun şuanda sağ bacağı düzeldi Allah ondan razı olsun böyle hastaları olanlara Mustafa hocayı tavsiye ediyorum onunla Bismilli olarak gurur duyuyoruz. Diyen Babayiğit, bir ilçe hastanesinde böyle bir ameliyatın yapılması ve başarılması bana göre bir mucizedir.” Diyerek duygularını paylaştı.

1-118.jpg

Editör: Haber Merkezi