Bismil'de tarımsal sulama yapan çiftçilerin yaz aylarında elektirk sorunu yaşamamaları için 25 MVA gücünde mobil Trafo kurduklarını ancak görevde olmadığı dönemde mobil trafonun tekrar kaldırıldığını belirtti. Nurbaki, bu yıl yaz mevsimi gelmeden çiftçilerin aynı sorunla karşılaşmaları için aynı bölgeye mobil trafonun kurulamsı için talepte bulunduğunu ve bunu da takip edeceğini söyledi .Nurbaki,” O dönemde görevde olmuş olsaydım mobil trafonun kaldırılmasına izin vermezdim .TEİAŞ’taki aşırı yüklenmeden dolayı Çarıklı,Bağıvar ve Çınar’da meydana gelen kesintilerin ana nedeni mobil trafonun kaldırımasıdır.Bu kış o trafo orda olmuş olsaydı o bölgelerde elektrikte bu kadar sıkıntı yaşanmazdı.” dedi.
 “ORTA REFÜJLER AYDINLATILDI”.
 
Nurbaki, 2011 yılı içerisinde Diyarbakır’ın dört girişindeki orta refüjlerin birinci etabı yaklaşık 26 kilometre uzunluğunda orta refüj yapıldığını kaydetti. Nurbaki, toplamda 26 Km Uzunluğunda Aydınlatma Şebekesi Yapılarak ,8 Adet 160 Kva İlave Trafo Postası Kuruldu Olan Aydınlatma Direklerinde Kullanılan Armatörlerde Sodyum Buharlı Tip 250 W Gücünde olduğunu belirtti.
 Nurbaki ,daha önce talep ettikleri proje ile Diyarbakır-Siverek 15,Diyarbakır-Mardin 11,Diyarbakır-Silvan 3 ve Diyarbakır-Ergani 24 ,Silvan ilçesi ve Bismil tepe beldesine refüj aydınlatması yapılaması için   TEDAŞ Genel Müdürlüğü’nden 5.200 milyon TL ödenek talebinde bulunduklarını söyledi.
 
“DÖRT MERKEZ İLÇEYE ARIZA MERKEZİ”.
 
Nurbaki, her geçen gün büyüyüp gelişen kentin elektrik arızlarını gidermek için dört merkez ilçede,arıza merkezi kurarak buralara hem araç gereç hem de personel takviyesi yapılacağını ve gelen arılara daha kısa sürede müdahale etme olanağı bulacaklarını söyledi.Şu anda DEDAŞ müessese müdürlüğünde tek arıza merkezi kente ile hizmet verdiklerini belirten Nurbaki,mesafenin uzun olması nedeniyle bazen arızalara geç müdahale edilmektedir.Böyle olunca da haklı olarak vatandaşların tepkileri ile karşılaştıklarını ,bunun da önüne geçmek için Diyarbakır dört merkez ilçeye farklı noktalarda oluşturulacak Elektrik arıza merkezleri sayesinde çözeceklerini söyledi.
 “ARTIK BETON KÖŞK TRAFOLAR KURULACAK”
 
Nurbaki trafo ihtiyacı olan yerlere bundan sonra havai tip küçük trafolar değil,1000 ile 1600 KVA arasında Beton köşk tipi trafolar kuracaklarını söyledi. Yer konusunda vatandaşlarla yaşadıkları sıkıntıları muhtarlar ve belediye başkanları sayesinde aştıklarını ifade etti.
Nurbaki,bugüne kadar Diyarbakır merkez başta olmak üzere tüm ilçelere yeterli düzeyde hizmet götürülmediğini belirterek, son 9 yıllık dönemde önemli mesafe katettiklerini söyledi.
Nurbaki, "Diyarbakır merkez başta olmak üzere tüm ilçelere bugüne kadar görülmemiş hizmetler yaptık.Ancak yaptığımız bu hizmetler yeterli değil.Diyarbakır daha fazlasına layık ve bundan sonra da daha iyi hizmeti vermek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.Kulp ilçesinde cumhuriyet tarihinden beri elektrik gitmeyen köyler vardı.Onları tespit ettik. 2010 yılı yatırım programına aldık. Bugüne kadar enerji gitmeyen köylere enerji verdik.ödenek olduğu vakit her şeyi yapmaya
 muktediriz”.dedi

Editör: Haber Merkezi