Bismil belediyesi ününde bir araya gelen ve aralarında DBP Bismil İlçe eş başkanı Celile Kaplan, Bismil Belediye eş başkan yardımcısı Hatice Elma’nın yanı sıra onlarca kadın katıldı. Burada yakılan meşalelerle ve taşıdıkları “Jin Jîyan Azadî”, “Beni sevginle öldürme”, “Qirkirina Jine Qirkirina Civakê ye”, “Kadin cinayetleri politiktir”, “Kadın olmadan devrim olmaz, devrim olmadan kadın olmaz”, yazılı dövizlerle birlikte İstasyon caddesinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yapılan yürüyüşün ardından kadınlar Bismil PTT şubesi ününde basın açıklaması yaptı. 
 
Eğitim-Sen adına açıklama yapan Bismil Eğitim-Sen eş başkan temsilcisi Derya Kutay, Kadınların yüz yıllardır kapitalizme ve kapitalizmin mümkün kıldığı erkek egemenliğe karşı mücadele ettiklerini belirterek, “Şiddetin her türlü biçimini ortadan kaldırma, sosyal,siyasal ve ekonomik olarak bizi yok sayanlara karşı buradayız. Deme kararlılığımızın bir ifadesi. Bu irade bizim kadınların hepimizin özgür olduğu bir yaşamı örmeye başladığımızı müjdeliyor. Bu irade sayesinde tüm renklerimizle bu gün bur meydanlardayız. Eşitsizliğimizi fıtratımızdan diyenlere, sokaklarda yürümemizi kahkaha atmamızı iffetsizlik edenlere,  uğradığımız taciz ve tecavüzü etek boyumuzla meşru kılmak isteyenlere, en az üç çocuk doğurmamızı buyuranlara, cinsel yönelimlerimize ve kimliğimize göre bizi ölümü reva görenlere tecavüzde rıza arayanlara karşı bu gün alanlardayız” dedi. 
 
Hükümetin kadın politikalarını sert bir dille eleştiren Kutay,sistemin ve erkeğin baskılarına asla boyun eğmeyeceklerini bunun için her gün alanlarda olacaklarını aktardı. Yapılan açıklamanın ardından kadınlar sesiz bir şekilde  dağıldı. 
 
Kaynak: Bismil Bld
 
Editör: Haber Merkezi