Bismil de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Her Derse Bir Veli" projesi Yukarı harım Ortaokulunda uygulamaya konuldu. Okulda her derse bir öğrenci velisi girerek derslerin işlenişi ve sınıfların fiziksel durumu hakkında fikir sahibi oluyor.

 

Yukarıharım Ortaokulu Müdürü Serhat Yektaş, "Kısa bir süre önce startını verdiğimiz uygulama, olumlu sonuçlar verdi. Bu uygulama sayesinde öğrencilerin sorunlarını daha iyi anlayabilmek ve ortak çözüm noktası bulmak, aynı zamanda öğrenci ve öğretmenler ile empati kurabilmek maksadıyla velilerimizi derslerimize davet ettik. Velilerimiz projemize yoğun bir ilgi gösterdiler. Güzel ve başarılı bir proje olduğuna inanıyoruz. Bu proje sayesinde velilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin birbirlerini daha iyi anlayabildiler. Projemizden oldukça olumlu sonuç aldığımızı gözlemledik. Eğitim öğretim üç temel unsur üzerine kuruludur. Öğrenci, öğretmen ve veliden oluşur. Bu üç unsurun beraber çalıştığı eğitim kurumlarında başarının daha fazla olduğunu gözlemlemekteyiz. Bu yüzden velilerimizi derslerimize davet etmiş olduk. Onlarda bizleri kırmadılar isteğe bağlı gönüllülük esası ile okulumuzda ders başı yaptılar” dedi.

 

Çocukları ile birlikte derslere giren öğrenci velileri ise "Bu uygulama sayesinde çocuklarımızın davranışlarında olumlu gelişmeler olduğunu gözlemliyoruz. Derslere giren öğretmenlerle de daha sıcak diyaloglar kurabiliyoruz." diye konuştu.

14-03-2019 14-03-2019 14-03-2019 14-03-2019 14-03-2019

14-03-2019

Editör: Haber Merkezi