-Kitap okuma alışkanlığının hemen hemen hiç olmadığı dezavantajlı bir konumda yer alan Bismil Mehmet Merdanoğlu İlkokulu Müdürlüğü öğrenci velilerine yönelik olarak başlatmış olduğu  ‘ANNE-BABA BENİM İÇİN BİR KİTAP OKUR MUSUN’ kampanyası başarıyla tamamlandı.

Günümüz dünyasında özellikle ülkemizde yaşanan sosyal medya bağımlılığının had safhaya vardığı, bireyler arasındaki iletişimin sona ermeye ve  tehlikeli bir hal almaya başladığından hareketle başlatılan kampanyanın amacı sosyal medyanın fazla ve zararlı kullanımını azaltarak, kitap okumanın önemine vurgu yapmak, aile çocuk iletişimini güçlendirmek, çocuklarla  daha verimli zaman geçirmeyi öğretmek olarak açıklandı.

Proje kapsamında okul müdürlüğünün girişimleri ile sponsor firma tarafından temin edilen kitaplar öğrenci velilerine dağıtımı yapıldı. Belirlenen süre aralığında velilerden bu kitapları  her akşam düzenli olarak okuyarak  çocuklarıyla paylaşmaları istendi. Süre sonunda okuma kampanyasına katılan veliler okudukları kitap içeriği ile ilgili hazırlanan değerlendirme sınavına alındılar. Sınava katılan tüm velilere teşekkür ve katılım belgesi verilerek sponsor firma ve okul müdürlüğünce sınav sonunda dereceye giren ilk 10 veliye çeşitli ödüller dağıtıldı.

02-184.jpg03-151.jpg04-087.jpg

Editör: Haber Merkezi