Toplantıya yerel basının da davet edilmesi üzerine, Bismil Haber gazetesi de katıldı.


Bismil’de düzenlenen toplantıda konuşan, Ak parti ilçe başkanı Veysel Yağmur, seçim sonrası Cumhur ittifakı ilçe başkanlarının önerisiyle değerlendirme toplantısı yapmak için bir araya geldiklerini, seçim döneminin yoğun tempoda geçtiğini söyledi.

5 İLÇE BAŞKANI BİR ARAYA GELDİ

Bismil ilçesinde 14 ve 28 Mayıs seçimleri değerlendirme toplantısına Ak parti İlçe başkanı Veysel Yağmur, Hüdapar Bismil ilçe başkanı Ali Bilmez ve Mhp Bismil ilçe başkanı Sait Akan, Yeniden Refah partisi ilçe başkanı Ali Ayhan ve Büyük Birlik ilçe başkanı Ramazan Karatay, Seçimde görev alan okul sorumluları, Ak parti SKM başkanı Av. Zeki Kartal, Hüdapar seçim işleri sorumluları, Ak parti gençlik kolları başkanı Eyüp Subaşı ve diğer partilerin başkan yardımcıları katıldı.

Bismil ‘de 28 Mayıs’tan sonra değerlendirme toplantıları yapıldı.

28 Mayıs’ta Cumhur ittifakının Bismil ilçesinde istediği sonucu elde edememesinin nedenlerinin ortaya çıkarılması nedeniyle parti teşkilatlarıyla toplantı düzenlendiği belirtilen açıklamada, “Açığa çıkan sonuçların seçim sürecinin ötesinde de gerekçeleri vardır ve bu nedenle kapsamlı bir tartışma sürecine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu süreçte hatalarımızdan ders çıkarma ve bunun sonucunda yeni bir başlangıç yapma temelinde 28 Mayıs’tan sonra

5 ilçe parti başkanı bir araya gelerek birlikte toplantı yaptık ve süreci tartıştık. Hiçbir gerekçe ve mazerete sığınmadan eksiklerin ve yetersizliklerin muhasebesi yaptık” denildi.

20954198-5628-4534-95f9-e0c1bfb123cf.jpeg

fbffe31f-a267-4492-8b66-a4988c2f211b.jpeg

SEÇİM BİTTİ BİSMİLİN TEMEL SORUNLARINA EĞİLMELİYİZ.

Bismil ilçesinde tespitlere göre 1500 kişi madde bağımlısı var. İlçede aile kurumu tehlikede, Bismil’de mahkemeye boşanma başvurusunun artması, faiz ve bahisin artması önemli sorundur.

KİMSE GENÇLERİMİZE Z KUŞAĞI DENİLMESİN

Bismilin çocuklarına kuzularımıza sahip çıkmak gerekiyor. İlçede 35 bin öğrenci eğitim görmektedir. Eğitimin kalitesinin daha da yükseltilmesi için ne gibi çalışmalar yapılır.

Gençlere Z kuşağı denilmesi, gençler kendini farklı bir kuşakta görüyor. Olmaz.

Üniversitelerde Bismilli gençlerin artması gerekiyor.

Bismil sahipsiz ilçedir tabiri Bismillilere yakışmaz, Bismile bütün partiler sahip çıkmalıdır. İlçede İşsizlik artıyor. OSB kurulmadı. Sulama kanallarına bir an önce suyu bırakılması, çünkü Dedaş çiftçinin belini büktü. Çiftçilerde sürekli şikayet var. İlçede çarpık yapılaşma var. Neden imar planı yapılmıyor.

İlçemizin modern bir kent olması için ne gibi çalışma yapılır. Bunun özerinde durulması gerektiği ifade edildi. 

Muhabir: Erol Baran