Yaşlılıktan dolayı ayakta durmayacak halde olan Tarhan'ın tüm ihtiyaçları koğuşunda bulunan hükümlüler tarafından karşılanıyor.

Bismil Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olarak bulunan 90 yaşındaki Fettah Tarhan, yaşlılığı nedeniyle ayakta duramıyor. Temel ihitiyaçlarını dahi karşılayamayan Tarhan Dedeye koğuş arkadaşları yardımcı oluyor. 5 aydan bu yana cezaevinde bulunan yaşlı vatandaşın ruhsatsız silah bulundurduğu iddiasıyla cezaevinde tutulduğu belirtiliyor.

Diyarbakır'ın Hani İlçesi Uzunlar (Tavir) köyü nüfusuna kayıtlı Tarhan'ın Bismil Devlet Hastanesi'nden aldığı raporu Adi Tıp'a gönderdiği olumlu sonuç gelmesi durumunda tahliye edileceği ifade ediliyor. Tarhan'ın Adli Tıp Kurumu'na gönderdiği raporun ne zaman sonuçlanacağı belirsizliğini korurken yaşlı vatandaşın koğuş arkadaşları İlke Haber Ajansı'na gönderdikleri mektupta, yetkililere seslenerek ya yaşlı vatandaşın raporunun ivedilikle sonuçlanmasını ya da raporun sonucu beklenmeden Tarhan'ın Bismil Devlet Hastanesi'nden aldığı rapor göz önünde bulundurularak kalan cezasının denetimli serbestlik kapsamında evinde infaz edilmesini istediler.

Tarhan'ın koğuş arkadaşları tarafından yazılan mektupta, Fettah Dedenin 90 yaşın üzerinde olduğuna dikkat çekilerek yaşlı vatandaşın kendi imkanıyla hiçbir ihtiyacını karşılayamadığı ve her türlü ihtiyacını koğuş arkadaşlarının karşıladığı belirtildi.

Mektupta cezaevlerinde kalan hasta ve yaşlıların dramına dikkat çekilerek vücudunun yüzde 92'si felçli olan Fikret Bayram gibi Fettah Dede gibilerinin de cezaevinde bulunmasının adaletin çivisinin çıktığının göstergesi olduğu vurgulandı. Mektupta ayrıca Fettah Dedenin ve benzerlerinin uğradıkları mağduriyetten kurtarılması için yetkililerden ve vicdan sahibi herkesten yardım istendi.

(İLKHA)

 

Editör: Haber Merkezi