Edinilen bilgilere göre, Cemal Uçar isimli köylü eline silah alarak Ali Demirkapı'nın yaşadığı eve baskın yaptı. Silahlı saldırıda evin reisi Ali Demirkapı yaşamını yitiriken, eşi Remziye ve çocukları Nevruz,  Muhammed Ali ve Aynur ağır yaralandı. Köylülerin olaya müdahale etmesi üzerine Cemal Uçar, kaçıp başka bir eve sığındı. Köylüler, Uçar'ın evi ile sığındığı evi ateşe verirken, köye gelen Jandarma olaya müdahale etti.

ASKERLER KÖYDE ÇIKAN KAVGAYA MUDAHALE ETTİ.

Yaralılar, Bismil Devlet Hastanesine kaldırılırken, köyde jandarma ile köylüler arasında gerginlik başlamıştı. Jandarmanın Cemal Uçar'ı isteyen ve Uçar’ın ailesinin evini saran köylüleri dağıtmak için gaz bombaları kullandığı belirtildi.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Çeltikli köyünde, Uçar ve Demirkapı aileleri arasında çıkan kavgada, evini bastıkları Ali Demirkapı'yı öldürüp, eşi ve çocuklarını silahla yaralayan Cemal Uçar ve iki oğlunun, olay sonrası saklandıkları evin etrafına saran Demirkapı ailesine askerlerin müdahale esnasında Abdullah Demirkapı, başına isabet eden bir cisim sonucu can vermişti. ölü sayısı 2 ye çıkmıştı.

EDİNİLEN BİLGİYE GÖRE: ASKERLERİN KULLANDIĞI GAZ BOMBASI KAPSULÜ DEMİRKAPU’NUN BAŞINA İSABET ETMİŞ.

Yaşamını yitiren Abdullah Demirkapu'nun kesim ölüm nedeni cenazesinin olaydan sonra kaldırıldığı Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsi sonucu ortaya çıktı.

Raporda, "Kesitlerinde sol parietal lob içerisinde 8x4 cm ebadında silindir şeklinde siyah renkli gaz kapsülü vardı. Frontal ve parietal lobda yaygın harabiyet görüldü. Kafa kemiklerinin incelenmesinde kırık ve çatlağa rastlanmadı" denildi.

Gaz kapsülüyle yaşamını yitirdiği bu haliyle kesinleşen Demirkapu'ya ait otopsi raporunun sonuç kısmında da "Kişinin vücudunda toplam 1 adet 8x4 cm ebadında silindir şeklinde gaz kapsülü elde edildi. Kişinin ölümün gaz kapsülü yaralanmasına bağlı kafatası kırıkları ile birlikte olan beyin harabiyeti ve kanamasından ileri geldiği" ifadelerine yer verildi. Demirkapu'nun otopsi işlemleri sırasında çıkartılan ve ölümüne sebebiyet veren gaz bombası kapsülü ise otopsi de hazır bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceme Şube Müdürlüğü'nde görevli polislere teslim edildi.

BERİTAN AŞİRETİ DÖNEMİN BAŞBAKANI BÜLENT ECEVİT'İN KÖY-KENT PROJESİ İLE BİSMİLİN ÇELTİKLİ KÖYÜNE YERLEŞTİRİLMİŞTİ.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde göçebe olarak hayvancılık ile uğraşan en büyük aşiret olan Beritanlıların yerleşik düzene geçmelerini sağlamak için dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in köy-kent projesi ile Çeltikli Köyüne yerleştirilmişti.

BERİTANLILAR TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ BAŞKANI MUSA YEŞİLTAŞ, KÖYDEKİ KAVGA AŞİRET MENSUBU OLMAYAN UÇAR AİLESİNİN MAHALLEDEN ÇIKARILMA GİRİŞİMİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Beritanlılar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Musa Yeşiltaş, Bismil ilçesinde 2 kişinin ölümü, 12'si asker 25 kişinin yaralanmasına yol açan kavganın nedenin Uçar ailesinin mahalleden çıkarılma girişimi olduğunu söyledi.

Çeltikli Mahallesi'nde 500'ü aşkın ailenin yaşadığını ve bunların büyük bölümünün Beritanlılar aşiretine mensup olduğunu dile getiren Yeşiltaş, şöyle dedi: "Bazı gazetelerde tezek nedeniyle kavganın çıktığına ilişkin haberler yer aldı. Bu doğru değildir. Kavganın nedeni Uçar ailesinin mahalleden çıkarılma girişimidir. Köy ihtiyar heyeti ailenin çıkarılmasına ilişkin karar almış. Bu karardan Demirkapı ailesini sorumlu tutan Uçar ailesi silahla ateş açmış.diye konuşmuştu. 

Editör: Haber Merkezi