Bismil Belediyespor yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kurt, Madde bağımlısı gençlerin topluma kazandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.  Bismil Belediyespor yönetim kurulu, madde bağımlılığıyla ilgili proje kapsamında görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden, Bismil Belediyespor yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kurt,  Çok geniş kapsamlı bir projenin hayata geçirilmesiyle bu işin üstesinden geline bilineceğini vurguladı.

 

Diğer İllerde bir çok madde bağımlısı genci amatör kulüplere entegre edilerek, kurtarıldığı, Bismil  Belediyespor içinde de bunu düşündüğünü ifade eden Kurt,  Bismil’deki gençlerin o alışkanlıklardan kurtarmak bizim aslı görevimizdir. Bu tip projelerin kurumların katkıları önemli olduğunu söyledi. Bismil’de bulunan Sivil Toplum kuruluşlarına çağrıda bulunan Bismil Belediyespor yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kurt, Biz bunu şu anlamda söylüyoruz. STK’ların zamanının yarısını bu projeye ayırsınlar. Elbette ki kurumlarla birlikte tasarlıyorum. Kurumlar destekçimiz olsun, Gençlerin kurtarılmasında Allahın rızasını da kazanacağını ve  gencin en kolay seçeceği yol ise spordur. diye konuştu.

 

BU ANLAMDA ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ.”

İlçede ki  madde bağımlılarıyla mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden, Bismil Belediyespor yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kurt,  Bildiğiniz gibi MADDE BAĞIMLILIĞI, günümüzün en önemli ve acil çözüm bekleyen sorunlarından birisidir. İnsan sağlığını ciddi şekilde tehdit etmekte olan uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele konusunda, olayın sosyal boyutu da göz önüne alındığında, konu ile ilgili kurum ve kuruluşların koordineli bir çalışmaya gitmelerinin gereği ortaya çıkmıştır. Dedi.

Madde bağımlısı ile mücadelede en büyük görevin ana ve babaya düştüğünü ifade eden Bismil Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kurt, Bağımlılık tedavisinin güç bir tedavi olduğu göz önüne alındığında, sorunun yaygınlaşmasını önleyerek artışın durdurulması önem taşımaktadır. Bunun için biz risk gruplarını ve aileleri bilinçlendirmenin ve bilgilendirmenin, sorunun çözümü bakımından çok önemli olduğuna inanmaktayız. Ancak bize düşen görev ailelerin ve gençlerin bilinçlendirilerek çocuklarımızın bu tehlikeden uzak durmasını sağlamaktır. Dedi.

Madde bağımlılığını önlemede ailenin üzerine çok önemli görevler düştüğünü ifade eden Kurt,  Şimdi bunları bir kez daha Bismil Haber Gazetesi aracılığınızla ailelerimize duyurmak istiyorum. Öncelikle anne ve babalar bağımlılık yapan maddeleri (sigara, alkol, uyuşturucular, uyarıcılar vb.) kullanmayarak çocuklarına örnek olmalıdırlar. Aile içi kuralları koyan ve politikasını belirleyen kişilerdir. Dolayısıyla bu konuda Bazı kısıtlamalar getirmeleri ve bunları tatbik etmeleri gerekmektedir. Çocuklarının nerede bulunduklarını bilmelidirler. Dedi.

Gençlerin boş zamanların değerlendirilmesi için spora önem verilmesi gerektiğini altını çizen Bismil Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kurt, Her mahallede spor sahaları olması, gençlerin sahalarda boş zamanlarını sporla geçirmeleri büyük önem arz etmektedir. Bu vesile ile son olarak anne ve babalara şu mesajları vermek isterim:

  • Çocuklarınızı Boş Zamanlarında Spor, Müzik ve Benzeri Etkinliklere Yönlendiriniz.
  • Çocuklarınızın Arkadaşı Kim, Kimlerle Arkadaşlık Yapıyor? Yakinen takip ediniz.
  • Aile içindeki sorunlarınızı çocuklarınızın önünde tartışmayınız.
  • Çocuklarınızla Arkadaş olunuz. Sorunlarına sahip çıkıp, şevkat ve sevgiyi esirgemeyiniz.
  • Özellikle anne-babalara yönelik uyarı ve bilinçlendirme çabalarında yerel yönetimler ve gönüllü kuruluşlarla yakın işbirliği yapılması mücadelede başarılı olmanın kaçınılmaz bir gereğidir. Diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi