Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Beyaz Tebeşir tesislerinde BAL ligine yükselme karşılaşması için 16:30 rakibi Bağlar Belediyespor ile karşılaşan Bismil Belediyespor, berabere biten karşılaşmayı penaltılarda 4-3 yenmeyi başardı. Bismil Belediyespor sahaya ‘Karadeniz dayanışmasıyla, Diyarbakırspor’umuza küme düşürenleri kınıyoruz’ pankartıyla çıkarak Diyarbakırspor’a yapılan haksızlığı protesto etti. Bağlar Beyaz Tebeşirde oynan karşılaşmaya Bismil Belediye meclis üyeleri, Bismil Belediyespor yöneticileri, Bismil ve Bağlar taraftarlarından oluşan binlerce yurttaş izledi. Playof karşılaşmasında rakibi Sur Belediyesporla yaptığı karşılaşmada 4 kırmızı kart cezalısı bulunan Bismil Belediyespor çoğu yedek oyuncularla sahaya çıkmaz zorunda kaldı. BAL ligine yükselme karşılaşması normal süresinde 1-1 berabere bitti. Daha sonra yapılan uzatma süresinde 2-2 biten karşılaşma penaltılara kaldı. Penaltılara kalan karşılaşma Bismil Belediyesporun 4-3’luk üsütünlüğüyle sona erdi. Bismil Belediyespor’la beraber BAL liginde mücadele veren Diyarbakır kulübü sayısı dört oldu.

Bismil Belediyespor kulubü teknik direktörü Miğdat Ekinci BAL Ligine yükselmenin sevincini futbolcu ve tarftarlarla paylaşarak; “ Biz karşılaştığımız bütün takımları yenerek önümüze koyduğumuz hedeflerimize bir ekip ruhuyla ulaştık. Şimdi gönül isterdi ki Bağlar Belediyesporla beraber BAL ligine gidelim ama işte bir takım gidecek. Bu başarımızda sürekli yanımızda bulunan ve büyük bir desteği olan Bismil halkına, Bismil Belediye Başkanımız Cemile Eminoğluna ve Bismil Belediye meclis üyelerine,  Kulub yönetimi arkadaşlarıma çok teşekür ediyorum. İnanıyorum bu şekilde hep beraber daha büyük başarılara imza atacağız” dedi.

Bismil Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Kurt, bir sonraki hedefleri olan BAL liginde mücadele ederek hedeflerine biri bir ulaştıklarını belirterek; “Oyuncularımızın bu başarılı oyunlarından dolayı kendilerini kutluyorum. Hedeflediğimiz başarılarımıza kararlılık içinde hiç ara vermeden ilerliyoruz. Bugünde rakibimiz olan Bağlar Belediye spor’u yenerek, bir sonraki hedefimiz olan BAL liginde mücadele etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizde sporun daha gelişebilmesi için ve gençlerimizin kendi yeteneklerini sergileyebilecekleri daha güzel alanlar yaratacağımıza inanıyoruz. Bu başarımızda bize destek olan Bismil Belediye Başkanı Sayın Cemile Eminoğlu’na ve bütün Bismil Belediye Meclis üyelerine teşekkür ediyoruz. Bütün maçlarda bizi destekleyen ve futbolcularımıza moral kaynağı olan değerli Bismil halkına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

BAL ligine yükselen Bismil Belediyesporlu oyuncularını Bismil halkı, Bismil Belediye Binası önünde davul zurnalı, halay ve havai fişeklerle karşıladı.

Bismil belediyesi web sitesi 

Editör: Haber Merkezi