Bismil Hükümet konağı önünde tertip edilen iftar programına Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya ve Ak Parti heyeti, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Mahalle Muhtarları, cami imamları ve birçok vatandaş katıldı. Alanı tamamen dolduran vatandaşlar hep beraber Ramazan ayının huzurunu yaşadılar. İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş tarafından okunan Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programda daha sonra imamlar tarafında okunan mevlidi şerifle devam etti.

Ramazan Ayı Boyunca Etkinlikler Devam Edecek

İftar programına katılan Başkan Gülenç,  Yapılan toplu iftar programları ile halkımızı kaynaştırıyoruz.  Programa gösterilen yoğun ilginin kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirten Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç, “ Öncelikle tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan ayını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Bismil Belediyesi olarak paylaşmak, yardımlaşmak ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı Ramazan ayı boyunca haftanın her Cuma ve Cumartesi günleri toplu iftar yemeği verilecek sonrasında ise Ramazan eğlenceleri kapsamında konser ve çeşitli etkinlikler yapılacaktır.  Böylece Ramazan ayının eşsiz manevi atmosferini Bismil halkı ile beraber yaşayacağız dedi.

İftar Programına katılan Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya ise, İlk olarak Belediye başkanımızın Sn Turgay Gülenç’e ilçemize bu güzel atmosferi yaşattığından dolayı  kendisine teşekkür ediyorum. Halkımızın birlik ve beraberliği adına yapılan bu tür organizasyonları her zaman destekliyoruz.” Dedi.

 

Büyük Kudüs Mitingine Davet

Diyarbakır’da yapılacak Kudus Mitingine de değinen Ak Parti İlçe Başkanı Kızılkaya “Kudüs’te Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen katliamı kınadıgını belirterek “Terörist İsrail Devletinin Filistinli kardeşlerimize yönelik yaptığı vahşeti ve katliamı şiddetle kınıyorum. Hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum” dedi.

Pazar günü Diyarbakır’da yapılacak olan Büyük Kudus Mitingine Bismil halkını da davet eden Kızılkaya “Kudüs bizim kutsal mabedimiz, ilk mescidimiz ve kırmızı çizgimizdir, Mescidi Aksa özgür günlerine yeniden kavuşacaktır. Yaşanan zulümlerin sona ermesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. İsrail zulmüne dur demek için Pazar günü Diyarbakır İstasyon meydanında Saat: 16:30’da Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleşecek olan Büyük Kudüs mitingine tüm Bismil halkını davet ediyorum.” diye konuştu.

İftar vaktinin gelmesiyle birlikte kendileri için hazırlanan masalarda yerlerini alan vatandaşlar, akşam ezanının okunmasının ardından hep birlikte oruç açarken, yaşadıkları heyecan görülmeye değerdi. İftar programı sonrasında Bismil Belediyesi tarafından düzenlenen Ahmet Selçuk İlkan konseri ile program devam etti.

b2.jpeg

5-001.jpegb1.jpegb4.jpeg

Editör: Haber Merkezi