Bismil Belediyesi, geçen yıl “Benimde Bir Sebze Bahçem Olsun” projesi ile 67 dar gelirli aileye verilen 500 dönümlük tarım arazisini, bu sene ise yerine buğday ekerek gider belediyeye ait olmak üzere 15 Şehit ailesine tahsis edildi.

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel,” Tarla tahsis edilen ailelere, yer temininin yanı sıra, tarımda kullanılacak araç gereç yardımında da bulunacağız. 2 sene boyunca dar gelirli ailelerimize sebze için tarla tahsis edilmişti. Bu sene tarlaları münavebe ye bırakıp 15 şehit ailemize buğday için tarla tahsis ettik. Bu günde Ailelerimiz buğday ekimi gerçekleştirdiler. Şimdiden Ailelerimize hayırlı uğurlu ve bereketli bir hasat olmasını dilerim” dedi.

Aileler” Belediye bu imkânı bize sunması bizim için çok iyi oldu”

Buğday ekimi için gelen Şehit aileleri Belediye Başkanına teşekkür ederek şöyle konuştular, “Çalışma gücümüz var ama tarlayı icare edip tarlanın masrafını karşılayacak paramız yoktu. Belediyemizin bu imkanı bize sunması bizim için çok iyi oldu. Geçen sene bize sebze tarlasını tahsis etmişlerdir. Bu sene buğday tarlasını tahsis ettiler. Bugün de belediyemiz tarafından bize ücretsiz verilen buğday tohumunu ekmeye başladık inşallah bereketli bir hasat olmasını diliyoruz ve Belediye Başkanımız Kerem Süleyman Yüksel’e çok teşekkür ediyoruz, ifadelerini kullandılar.

Editör: Haber Merkezi