Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından açık çağrı olan TRC-2 bölgesi okul öncesi eğitimde standartların arttırılması Çağrı programı kapsamında Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon Komisyonu tarafından hazırlanan 7 adet proje başarılı bulunarak; 211 projeden, dördü ilk 50’ye girerek asil listede, kalan 3 projemizde ilk 100 girerek yedek listede yer alarak desteklenmesine karar verilmiştir.

Belediye Olarak Her Zaman Destekleyeceğiz

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel yaptığı açıklamada” İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje koordinasyon komisyonu tarafından hazırlanan projelerinde ve diğer hibe projelerinde gösterdiği başarılarla Bismil eğitimine önemli katkılar sağlamaktadır. Diyarbakır Kalkınma Ajansı projelerinden elde ettiği hibe miktarı ile Bismil’de ki okul öncesi eğitimine büyük katkı sağlayacaktır. Bunda da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon Komisyon ekibimizin yoğun çalışma temposu, takım ruhu oluşturma becerisi, özverili çalışmaları önemli bir etkendir. Bizler Kaymakamlık ve Belediye olarak bu anlamda Proje Koordinasyon birimimizi her zaman destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

 

Ak” İlçemiz Açısından Bir Milattır”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak ise, ilçemiz açısından bir milat olarak değerlendirebileceğimiz bir başarı elde ettik ilçe proje koordinasyon komisyonumuz mesai kavramını bir kenara bırakarak ilçemize değer katmak eğitim standartlarımızı geliştirmek için ciddi fedakârlıklar yaparak projelerimizi başarıya ulaştırmıştır. 2017-2018 eğitim öğretim yılının Bismil ilçesi açısından proje yılı olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ak ilçemizde proje kültürünü oluşturmaya gayret gösterdiklerini ve bu çabaların meyvelerini toplamaya başladıklarını dile getirdi. Hayata geçecek olan projelerle Bismil ilçemizdeki okul öncesi eğitim kurumlarının yeni yöntem ve modern yaklaşımlara uygun gerekli fiziki, beşeri ve teknik altyapısının güçleneceğini, okullarımızın eğitim kalitesinin ve cazibesinin artacağını vurguladı.

Projelerin toplam bütçesini de belirten Ak “Hayata geçecek olan projelerimizin toplam bütçesinin 725.000 TL olduğunu projede eş finansman olan Bismil Belediyesinin toplam bütçenin %40’nı karşılayacağını ve 2018-2019 eğitim öğretim yılında da projelerde ve TÜBİTAK çalışmalarında desteğinin artarak devam edeceğini belirtti.

Desteklerinden dolayı Başkan Yüksel’e teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ak “Projelerin hazırlanmasından sunulmasına kadarki her aşamada desteklerini esirgemeyen Bismil İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Sn. Kerem Süleyman Yüksel beye teşekkürü bir borç bildiklerini dile getirdi.

Projede başarılı olan okulları şöyle

Nasreddin Hoca Anaokulu (Zenginleştirilmiş Anaokulu Projesi), Bismil Nene Hatun Anaokulu ( Trafik eğitim pisti ve oyun alanı Projesi), Tepe Anaokulu ( Küçük Eller Büyük Hayaller Atölyesi Projesi), Alibey İlkokulu (Kendin Robotunu Kendin Yap projesi) Yedek liste okul ve proje adları: Bismil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi( Sana Etkinlik Sınıfı Projesi) Bismil Anaokulu (Bahçedeki sınıfım Projesi), Fatma Ana Anaokulu (Bilim Odası Projesi)

Editör: Haber Merkezi