Bismil Belediyesi, engelli vatandaşların akülü arabalarını şarj edebilmeleri amacıyla ilçeye şarj istasyonunu kazandırdı.

Bismil Belediyesi, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Engelli vatandaşlara hiçbir şeyin engel olmadığı bir yaşam için çalışmalar yürüten Bismil Belediyesi, Engelli vatandaşların zorluk çekmeden akülü araçlarını kolayca şarj edebilmeleri amacıyla yapılan istasyonlardan Bismil Belediyesi Hizmet Binası’na da monte edildi.

Bismil Belediyesi İlçede bulunan yaklaşık 400 engelli  için “Engelli Araç Şarj İstasyonu” kurarak bir ilke imza attı.

Diyarbakır’ın Bismil İlçesinde belediye tarafından İlçede bulunan yaklaşık 400 engelli için bir ilke imza attı. Engellilerin kendi şarjlı araçlarını şarj edebilecek istasyonu kuran belediye hayata geçirdiği hizmetle İlçede bulunan engelli yurttaşların yüzünü güldürdü. Bölgede sadece Diyarbakır Kent merkezinde kurulan “Engelli Araç Şarj İstasyonu”   olduğuna dikkat çeken engelliler, “Engelli Araç Şarj İstasyonu” özellikle bölgede tüm il ve ilçelere yaygınlaştırılarak araç şarj istasyonların kurulmasını istedi. Bismil’de kurulan “Engelli Araç Şarj İstasyonu”, aynı anda üç tekellikli sandalye şarj etme özelliğine sahip olup,  normal şarj aletlerinden üç kat daha hızlı şarj etme özelliğine sahip olduğu belirtildi. Ayrıca şarj cihazın elektrik çarpmalarına karşı üç aşamada sigortalanarak, olası kazaların da önlem alındığı kaydedildi.

Şarj istasyonları ile engelli vatandaşların yolda kalma gibi bir endişelerinin kalmayacağını kaydeden Bismil Belediye Başkan Yardımcısı Şehmus Aydın, Bu hizmet sayesinde ilçemizdeki engelli vatandaşlarımız rahat edecek” diye konuştu. Bismil’de yapılan yatırımlarda engelli vatandaşları göz önünde bulundurduklarını kaydeden Aydın, “Özellikle görme engelli vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde hareket etmesi için kaldırımları düzenledik. Aydın, araçlarını şarj etmek üzere istasyona gelen engelli vatandaşlarla bizzat ilgilenerek çay ikram etti.

 Bismil’de Engelliler özgürce gezecek

İlçede kurulan “Engelli Araç Şarj İstasyonu” ile hayatlarında büyük bir kolaylık olacağını belirten Bismil Bedensel Engelliler Derneği üyesi Mesüt Şimşek “engelli arkadaşlar çarşıya her geldiklerinde yolda kalıyorlardı. Devamlı şarj cihazımızı yanımızda taşımak zorunda kalıyorduk. Araçlarımızı şarj edecek yer bulmaktan da ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Belediyemizin yapmış olduğu “Engelli Araç Şarj İstasyonu” sayesinde engelli arkadaşlarımızın artık yollarda kalma sıkıntısı ortadan da kalkmış oldu. Artık çarşıya daha rahat ve özgürce gelip dolaşa bileceğiz. Bismil Bedensel Engelliler Derneği olarak Bismil belediyemize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

22-01-16-dyb-bismil-sarj-istasyonu_(19)[1].jpg22-01-16-dyb-bismil-sarj-istasyonu_(31)[1].jpg

 

Editör: Haber Merkezi