T.C.
                              BİSMİL BELEDİYE BAŞKANLIĞI
                                          BASIN AÇIKLAMASIDIR

02.04.2019 tarihinde çeşitli haber sitelerinde ve sosyal medyada, “ BİSMİL’DE YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İLE TAKAS EDİLDİ” başlıklı haberde sanki seçimden 1 ay önce belediye hizmet binasını taşınmış ve alelacele bir şekilde takas edildiği yönünde kamuoyunu yanlış yönlendirmeye sebebiyet veren bir takım haberler yayınlanmıştır.
Bu çerçevede; kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
Göreve gelir gelmez mevcut belediye hizmet binamızın yetersiz kalması ve ilçe merkezinde park ve meydan alanları oluşturmak için 07 Nisan 2017 tarihinde eski belediye hizmet binası yıkarak, yerine Ayşe-Numan Konakçı Parkı’nı inşa ettik. Bu tarihten itibaren daha önce sözde kadın merkezi olarak kullanılan bina atıl durumda olup amaca uygun kullanılmamaktadır, Böylece Kayyum tarafından binayı tadilattan geçirilerek Belediye hizmet binasına dönüştürüldü. Yani 2 yıldır daha önce amaca uygun kullanılmayan sözde Kadın merkezi olarak kullanılan bina, Belediye hizmet binası olarak hizmet vermeye başlamıştır. Söz konusu haberlerde geçen Mevcut Belediye hizmet binasının yetersiz kalması söz konusu olmayıp mevcut Belediye hizmet binamız ilçe halkının ihtiyacını karşılamaktadır. 
Şüphesiz ki haberi yapan sitelerin halkı doğru bilgilendirmek gibi bir kaygısı bulunmamaktadır. Gerçek olmayan bu tür haberlerin yapılmasının amacı; Kamuoyunu yanlış bilgilendirme maksatlı ve art niyetli ithamlarla toplum nezdinde hizmetlerimiz için olumsuz bir kanaat oluşturmak,  itibarsızlaştırmak ve karalamaktır. Yapılan tüm hizmetlerimiz şeffaf belediyecilik anlamında halkımızla paylaşılmıştır ve paylaşılacaktır. Halkımızın aklında hiçbir soru işareti kalmaması adına iş bu açıklamayı yapma gereği hasıl olmuştur. Kişisel yorumlara dayanılarak yapılan haber gereceği yansıtmamaktadır. 
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Editör: Haber Merkezi