Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kuruluşu’nun 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri bu yıl tüm dünya genelinde yaşanan korona virüs salgını nedeniyle sokaklarda, caddelerde, meydanlarda değil evlerde kutlandı.

20 yaş altındaki çocukların da sokağa çıkma kısıtlaması olmasını göz önünde bulunduran Bismil Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için bir dizi etkinlik hazırladı. Bu çerçevede ilk olarak Bismil’in ana caddelerini bayraklarla süsleyip vatandaşlarımıza bayrak dağıttı.
Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Kerem Süleyman Yüksel’’ Sevgili çocuklar, Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılını kutlarken evlerinizde bayram coşkusunu yaşamanız için sizlere hediye paketleri hazırladık. Ekiplerimiz mahalle mahalle, ev ev gezerek içerisinde kitaplardan zekâ oyunlarına kadar zihinsel ve bedensel gelişiminizi destekleyecek hediyelerinizi sizlere ulaştırıyor.Hediyelerin çocuklarımıza ulaştırılmasında görev alan tüm öğretmenlerimize, din görevlilerimize ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.Lütfen sizler de  salgın süresince kendinizi koruyun, evlerinizde kalın. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bugünü çocuklarımıza bayram olarak armağan eden Atatürk’ü rahmet, minnet ve sevgiyle anıyorum. Ülkemiz ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Millî bayramlarımızın coşkusunu yeniden meydanlarımızda yaşayacağımız günlere en yakın zamanda kavuşmayı diliyorum’’ dedi.

02-241.jpg03-206.jpg05-079.jpg04-129.jpg

Editör: Haber Merkezi