Bismil Belediyesi Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından oluşturulan haşere ile mücadele ekipleri, başta kene olmak üzere haşerelere karşı park, bahçe, dinlenme alanları, çocuk ve aile dinlenme alanları ile refüjlerde ilaçlama yapıyor.

bismil-belediyesi-kendi-imkânlari-ile-ilaclama-calismasi-baslatti-4-870x420.jpeg

Havaların ısınmasıyla birlikte ilçede aşırı bir şekilde çoğalan çeşitli haşerelere karşı kendi imkânları ile mücadele planı hazırlayan Bismil Belediyesi, yeşil alanları, ağaçları, çöp bidonlarını ve sokakları ilaçlıyor. Aile dinlenme parkları, çocuk oyun alanları, ağaçlandırma sahaları, refüjler ve yol kenarlarında bulunan ağaçlar ile çimlendirilmiş alanların ilaçlamasını yapan ekipler, ilaçlamadan vatandaşların etkilenmemesi için çalışmalarını gece saatleri ile sabah saatleri arasında yapıyor. Kene, sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelere karşı mücadele edilirken, yapılan ilaçlama çalışmalarında doğal dengenin korunmasına da dikkat ediliyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan sokak ilaçlama ekibi, mahallelerde sabah erken saatlerde ve akşam serinliğinde yeşil ve ağaçlık alanlarla çöp bidonları ve konteynırlarda ilaçlama yaparken, sisleme ve sıvı ilaçlama yöntemlerini kullanıyor. Her mahallenin haftada en az iki kez ilaçlanmasının planlandığı çalışmaların yaz mevsimi boyunca devam edeceği bildirildi.

Ayaz “Gayretimiz Halkımızın İstekleri Doğrultusunda“

Kendi imkânları ile ilaçlama çalışmasını başlattığını belirten Bismil Belediye Eş Başkanı Orhan Ayaz, Vatandaşlarımızın yoğun şikâyeti üzerine Belediyemizin imkânları doğrultusunda ilaçlama çalışmasını başlattığını belirterek  “Tüm mahallelerimizde temizlik çalışması başlattık. Zabıta denetimlerini hızlandırdık. Mevzuata uygun olmayan, her yönüyle insan sağlığını tehdit eden yerlerde önemli tedbirler alarak uyarılarda bulunduk. Bugün ise ilçemizde haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını başlatarak, sağlıklı ortamlar oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Halkımızın istekleri bu yöndedir. Bizler de istekler doğrultusunda çalışma başlattık.” dedi.

Özer “ Halkımızın Duyarlılığını Bekliyoruz”

Sivrisinek ve karasineklerin oluşmasını önleyecek tedbirlerin alınması hakkında konuşan Eş Başkanı Özer ise “Çöplerin mutlaka ağzı kapalı bir şekilde muhafaza edilmesi, çöp tenekelerine ağzı kapalı şekilde atılması, bahçelerde durgun suların bulundurulmaması, havuzların temizliğinin yapılması gibi konularda hemşehrilerimizin duyarlılığını bekliyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi