"Evimi Vanlı kardeşimle paylaşıyorum" kampanyası çerçevesinde 15 aileyi barındıran Bismil Belediyesi, 100 aileyi daha barındırma hazırlıklarını tamamladı. Belediye, depremzedelerin her türlü sorunu ile ilgileneceklerini bildirdi.

Deprem ilk ayını geride bırakırken, ağır kış şartlarıyla birlikte hükümetin politikalarından kaynaklı göç yollarına döşen Van halkı için Bismilliler kapılarını açtı. Depremin vurduğu Van ve çevresinden evleri tamamen yıkıldığı ya da ağır hasar gördüğü halde kış şartlarına dayanıklı çadır bulamayan aileler, son çareyi Van'dan göç etmekte buldu. Yaşanan göçe karşı bölgede başlatılan "Evimi Vanlı kardeşimle paylaşıyorum" uygulamasına Bismillilerde dahil oldu. Şu ana kadar 15 ailenin yerleştiği Bismil'de gelecek 100 aile için tüm hazırlıklar tamamlandı. İlçeye yerleştirilen 15 ailenin tüm yaşam malzemeleri tamamlanırken, belediye bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından aileler teker teker dolaşılarak ihtiyaçları tespit ediliyor. Temel yaşam malzemeleriyle ilgilenilmesinin yanı sıra ailelerin sağlık ve eğitim sorunlarıyla da yakından ilgileniliyor.

'Vanlıların sorunlarını paylaşmaya hazırız'

Van halkına kapılarını açtıklarını belirten Bismil Belediyesi Meclis Üyesi Hadi Çelik, her zaman Van halkının yanında olduklarını belirterek, Van'dan gelecek 100 aile için hazırlıklarını tamamladıklarını kaydetti. Çelik, "Van halkının tüm sorunlarını paylaşmaya hazırız. Bu anlamda Van'dan Bismil'e gelecek ailelere her anlamda destek olacağımızı ilçe halkı olarak onların sıkıntılarını kendi sıkıntılarımız bilip bu hassasiyetle sahip çıkacağımızı belirtiyorum" dedi. Çelik, "Biz Vanlı kardeşlerimizin batıya göç etmesini istemiyoruz. Kardeş olarak bir birimize sahip çıkıp bir birimizin yarasını saracak güçteyiz" diye konuştu.
54envm.jpg
Van'dan gelen yurttaşlar da Bismil halkından çok memnun olduklarını belirterek, bir birini sahiplenmenin çok anlamlı olduğunu kaydetti. Van'ın her konuda çok önemli bir kent olduğunu, bu anlamda Van'da yaraların bir an önce sarılıp kendi memleketlerine tekrar dönmek istediklerini açıkladı. Kaynak: Bismil belediyesi

54eizi.jpg

547gbm.jpg

Editör: Haber Merkezi