Bismil’de 1972 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında 5 Haziran Dünya Çevre Günü olması nedeniyle bir haftalık ‘Temizlik Kampanyası’ başlattı. Bismil Belediyesi önünde başlayan kampanya ya; Bismil Belediye başkan yardımcıları Songül Kaptan ve Fethi Gürbüz, Temizlik işleri Müdürü Rıfat Akan, Belediye meclis üyeleri, Belediye çalışanlarının katıldı. Bismil Belediyesinin ‘Temizlik Kampanyası’na daha önceleri okul ve kurumlarla yapılan ortak çalışmalar sonucu Temizlik konusunda en başarılı öğrenciler olarak seçilen Atatürk İlköğretim okullunun 3/C öğrencileri da katılarak destek verdi. Atatürk ilköğretim okullundan Bismil Belediye binasına kadar yürüyerek temizlik konusunda ellerinde taşıdıkları,‘Yaşasın hayat, doğayı koru-sev-yaşat, uçmuyorsa kuşlar, ölüyorsa balıklar, nasıl yaşar insanlar’, ‘ Nükleere İnat’ pankartları ve ‘ Uçmuyorsa Kuşlar, Ölüyorsa Balıklar, Nasıl Yaşar İnsanlar’, ‘Herkes evinin önünü temizlerse sokaklar tertemiz olur’, ‘ çevreyi hor gören, geleceği zor görür!!!’,  ‘Teşekkürler Bismil Belediyesi’, ‘ Temizliğe davet var!’ katılan öğrencileri Belediye çalışanları ve halk alkışlayarak destek verdi.

2.20120530183011.jpg

Bismil Belediyesine kadar halka temizlik konusunda daha duyarlı olmaları için ‘Bismil Halkı uyan temizliğe davet var’ benzeri sloganlar atan öğrenciler burada bulunan halka sağlıklı bir çevre için ‘ Temiz Çevre, Temiz Dünya’ başlıklı bir metin okuyarak; “ Tolumda yaşamanın kurallarından olan temizlik önce aile içinde aşılanmalıdır. Çocuğuna gerekli hassasiyeti verebiliyorsa bir aile çevre temizliği için bir mum yakmış sayılır.”dedi.  Daha sonra öğrencilere temizlik kampanyasına destek veren öğrencilerin öğretmeni Şükrü Kılınç, bütün canlıların sağlıklı bir şekilde yaşamaları ve yaşadıkları doğaları tahribatlardan kurumak için Hidro elektirik, termik santrallerin ve barajların doğaya zararları konusunda duyarlı olmamız gerektiğini belirterek; “ Biz bu yürüyüşümüzü bütün doğaseverlere adıyoruz” dedi.

3.20120530183043.jpg

Bismil Belediye Başkan yardımcıları Fethi Gürbüz ve Songül Kaptan kampanya ya destek veren öğrencilere ve halka desteklerinden dolayı teşekkür ederek, kampanyaya destek veren öğrencilere okumaları için hikaye kitaplarını hediye etti.

5.20120530183124.jpg

Editör: Haber Merkezi