Sokakta zor koşullarda yaşayan hayvanların durumunu göz önüne alan Bismil Belediyesi, hayvanların bakımı, tedavi ve beslenmelerini yapmak için harekete geçti.

Başkan Gülenç ”Bu kapsamda Bismil Batman yolu üzerindeki ağaçlık alanı içerisinde 500m2 alanda köpek barınağı yapılıp kontrolü ve güvenliği sağlandıktan sonra Büyükşehir Belediye ekiplerine teslim edilip tedavilerinin yapılması sağlanacaktır” dedi.

 

Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç, konuya ilişkin, zor koşullarda sokakta yaşayan hayvanlara sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Köpekleri tedavi ettikten sonra onların yemek ve su ihtiyacını da karşılamak için Belediye ye ait köpek barınaklarında beslendiklerini söyleyen Başkan Gülenç, “Amacımız, sokak köpeklerinin hayatlarını devam ettirmelerini sağlamak” dedi.

Daha önce ilçedeki köpeklerin sahipsiz olduğunu hatırlatan Başkan Gülenç, şöyle konuştu:

“İlçemizdeki sokaklardan toplanan köpekleri bir süre barınağımızda misafir ediyoruz. Burada kontrolü ve güvenliği sağladıktan sonra tedavileri için Büyükşehir Belediyesi Veteriner ekibine teslim ediyoruz.dedi”

Belediye ekipleri tarafından şuana kadar ayağı sakat ve yaralı bulunan bir çok köpeklere  ilk müdahale yapılıp kontrol ve güvenliği sağlandıktan sonra Büyükşehir belediyesi Veteriner ekiplerine teslim edilmiştir.

belediye-sokak-kopeklerine-sahip-cikti-1.jpeg

Editör: Haber Merkezi