Bismil Belediyesi,  kaldırımların işgaline karşı ortak kampanya başlattı. Belediye Eşbaşkanı Orhan Ayaz, İstasyon Caddesin'de tezgahlarıyla kaldırımları kapatan esnafları ziyaret ederek kaldırımların yayalar için uygun hale getirilmesini istedi. Esnafa ricada bulunarak tezgahları kaldırılmasını isteyen Eş Başkan Ayaz'a esnaf olumlu tepki verdi.

Kampanya çerçevesinde Bismil Belediye Eş Başkanı Orhan Ayaz, Bismil Belediye Meclis üyeleri ve Bismil Esnaf sanatkarlar odası başkanı Şeyhmus Gelen eşliğinde İstasyon Caddesindeki esnafları tek tek ziyaret ederek, kaldırım işgalleri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Kaldırımların boşaltılması ile ilgili halktan olumlu tepkiler aldıklarını vurgulayan Eşbaşkan Ayaz, “Kaldırımlar yayalara aittir, herkesin bu hakka saygı göstermesini bekliyoruz” dedi.

Kaldırım işgallerinin genel bir sorun olduğunu dile getiren Eşbaşkan Ayaz, bundan sonra kalıcı bir çözüm bulacaklarını kaydetti. Eşbaşkan Ayaz, yurttaşların kaldırım hakkının gasp edilmemesi ve caddelerin daha güzel görünmesi amacıyla esnafların görüş ve önerilerini alarak yeni düzenlemeler yapacaklarını söyledi

Editör: Haber Merkezi