Bismil  Belediyesi Muharrem ayı vesilesi ile cuma namazından sonra vatandaşlara aşure dağıttı. Muharrem ayı nedeniyle, Meydan parkında  kurulan stantta vatandaşa aşure dağıtıldı.  Aşure dağıtımını duyan vatandaş, stant önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Aşure alan bazı vatandaşlar, parkta ve kurulan stant içerisine geçerek, ikram edilen aşureyi afiyetle yediler.

Aşure herkesin ortak değeri

Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, aşurenin herkesin ortak değeri olduğunu vurgulayarak, "Biz de bu geleneği yaşatarak vatandaşlarımıza aşure dağıtıyoruz. Muharrem ayı vesilesiyle çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz toplumsal barışın ve kardeşliğin daha sağlam temellere oturmasını diliyorum. Aşure günü dolayısıyla tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorum" diye konuştu.

Aşure ikramından duyduğu memnuniyeti dile getiren  Servet Demir, "Muharrem ayı nedeniyle belediyemizin böyle bir girişimde bulunmasına sevindik. Sayın başkanımıza teşekkür ediyoruz. Halkımıza teveccüh göstermişler. Ne mutlu onlara" dedi. Mehmet Emin Yüksel ise, "Kim organize etmişse Muharrem ayı şerefine çok iyi etmiş. Aşureyi çok beğendik. Organize edenlerden Allah razı olsun. Devamını dileriz" dedi.

02-162.jpg
 

Editör: Haber Merkezi