Eş Başkanlar Traktör Üzerinde Tarla Sürdü

Bismil Belediyesi tarafından hayata geçirilen bu projenin dar gelirli aileler tarafından memnuniyetle karşılanırken yıl içerisinde domates, salatalık, biber, patlıcan, kabak ve karpuz gibi ürünlerin üretileceği tarlada ilk arazi sürmesi Bismil Belediye Eş Başkanları Gülşen Özer ve Orhan Ayaz tarafından traktör sürerek sürme işlemi gerçekleştirdi.

“Bize dur durmak yok biz her yerde olacağız”

Bismil’in verimli topraklara sahip olduğunu ve bunun ilçede yaşayan vatandaşlara güzel bir şekilde değerlendirmek istediklerini kaydeden Bismil Belediye Eş Başkanı Gülşen Özer” Biliyorsunuz Bismil’in tarım arazisi çok geniş ve verimlidir. Biz bugün kadın arkadaşlarımızla beraber tarlayı sürüyoruz. Bundan sonra da bu tarla halkımızın hizmetinde olacak. Halkımızla birlikte dün caddeyi yapıyorduk, yarın sokakları temizleyeceğiz, bugünde tarlayı sürüyoruz. Bize dur durmak yok biz her yerde olacağız her işi halkımızla beraber yapacağız bu vesileyle vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum,” dedi.

“Atıl Durumdaki Tarlalarımızı Halkın Menfaatine Yönelik Kullanacağız”

Belediyemize ait atıl durumundaki tarlaları vatandaşlarımızın menfaatine yönelik kullanacağını belirten Eş Başkanlardan Orhan Ayaz ise” Bismil Belediyesi Eş Başkanları ve Meclis üyeleri olarak Belediyemize ait bağ, bahçe ve arazilerimiz bulunmaktadır. Biz bu arazilerimizi halkın doğrultusunda kullanmak istedik. Bismil’deki kadınlarımız, Belediyemizin desteği ile kooperatif tarzında sebze ekerek ailelerimize az da olsa bir ekonomi katkı sağlayacağız. İlk olarak bu projeyi Bismil’de başlattık. 50 yakın ailelerimiz bu projeden faydalanacaktır.  Bismil halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, “dedi.

Kadınların toplumdaki önemine de değinen Ayaz “Kadın Toplumsal yaşamın gücüdür. Bin yıldır bu böyle süre gelmiştir. Biz bu yaşam hakikatine destek olma ve kadın arkadaşlarımıza güç verme çabamızı Bismil Belediyesi olarak her zaman ortaya koyacağız, kadın yaşamdır”. Dedi.

bismil-belediyenin-atil-durumdaki-tarlalari-kadinlara-gelir-kapisi-olacak-3-870x420.jpeg

Editör: Haber Merkezi