Topraktaki organik canlıları öldürdüğü ve verimi düşürdüğü bilimsel olarak kanıtlanan anız yangınları, en çok Bismil,  ilçesinde görülürken, uyarılara rağmen anız yangınları her yıl giderek artıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlığı, son üç ayda Diyarbakır genelinde (en çok Bismil)  bin 605 anız yangınını söndürdü.

Diyarbakır genelinde, Üç ay içinde yetki alanı olmamasına rağmen bin 605 anız yangınına müdahale eden itfaiye ekipleri, toprağın verimini düşüren, trafik kazalarına, ormanlık alanların yanmasına ve hava kirliliğine neden olan anız yangınlarına 230 personel ve 54 araçla müdahale etti.

Anız yangınlarının ekonomik ve ekolojik açıdan çok ciddi zararlarının olduğunu dile getiren Belediye İtfaiye yetkilileri, "Sonuçta yangın çıkan toprakta yaşayan canlılar yok oluyor. Canlıların yok olması da ekolojik dengenin bozulmasına vesile oluyor. Bu da tüm kent için ciddi bir tahribattır. İleri ki dönem için zararların sonuçları oldukça ağırdır, toprak bir müddet sonra tamamen çoraklaşıyor ve verim oldukça aşağıya düşüyor. Eğer o çiftçi veya köylü bilinçli olursa bu yakma işlemini gerçekleştirmez. Onun için de ısrarla bizler duyarlılık çağrısı yapıyoruz. Bu konuda İlçe tarım müdürlükleride uyarılarda bulunuyor. Çiftçinin bilinçlendirilmesi ve Bu duyarlılığın herkeste gelişmesi gerekiyor ki bu olumsuzluğun önüne geçelim" şeklinde konuştu." 

Editör: Haber Merkezi