BDP Bismil İlçe Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu'nun evinde de arama yapan polis, başkanın eşi Yusuf Eminoğlu da gözaltına alındı. Öte yandan ilçe başkanlığı ve Bağlar Belediyesi'nde çalışan bazı kadınların toplu olarak kaldığı kadın evinin de arandığı ve burada kalan kadınların da gözaltına alındığı belirtildi. 

Kck/tm operasyonları kapsamında Bdp Bağlar İlçe Başkanlığı'nda yapılan aramalar sona erdi.
Kck/tm operasyonları kapsamında Bdp Bağlar İlçe Başkanlığı'nda yapılan aramalar sona erdi. Bdp Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ve Bdp İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün nezaretinde yapılan aramalar sonucu tutanaklar tutularak karşılıklı imzalandı. Bdp İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Bdp Bağlar İlçe Başkanlığı ile belediye bünyesinde hizmet veren SELİS Kadın Merkezi'nde aramaların yapıldığını söyledi. Aramalar sonunda Bdp İl Eş Başkanı Ömer Önen, Bağlar İlçe Başkanı Ali Yüce, Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tamriş, il meclis üyeleri Fatma Kızılkan ve bazı parti yöneticilerinin gözaltına alındığını söyledi. Zümrüt, şimdiye kadar 25 aileden evlerinin arandığı ve yakınlarının gözaltına alındığı konusunda başvuru aldıklarını ifade eden Zümrüt, bilgilerin netleşmesinin ardından bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

Batman İl Başkanı gözaltına alındı.

Bdp Batman İl Başkanı Avukat Mehdi Tüzün, bürosunda yapılan 3.5 saatlik aramadan sonra gözaltına alındı. Gözaltına alındığı sırada arkadaşlarına veda eden Tüzün, "Beni İstanbul'a götürüyorlar. İyiyim. Endişelenecek bir şey yok" dedi.

Batman Baro Başkanı Yusuf Tanseven de aramalara tanıklık ederek, meslektaşı Tüzün'ün gözaltına alınması sırasında hazır bulundu.

DİYARBAKIR'DA  GÖZALTINA ALINANLARIN İSİMLERİ ŞÖYLE

KCK/TM operasyonları kapsamında Diyarbakır merkez ve bağlı köylerde yapılan baskınlar sırasında gözaltına alınan 24 kişinin isimleri şöyle:

"DP Diyarbakır İI Eş Başkanı Ömer Önen, Bdp Bağlar İlçe Başkanı Ali Yüce, DTK Daimi Meclis Üyesi Bedia Akaya, Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tamriş, Bdp Bağlar İlçe Yöneticisi Erdal Şenadam, Bdp Bağlar İlçe Yöneticisi Abdulhamit Durmaz, İl Genel Meclis Üyesi Safi Hayme, İl Genel Meclis Üyesi Fatma Kızılkaya, Bağlar Belediye Meclis Üyesi Kadri Göktimur, Barış Anneleri üyesi Yüksel Barut, Bdp çalışanları Fikret Çelik, Recep Gümüş, Mehmet Cevat Aydın, Tahir Baran, Fatma Çelik, İbrahim Mercan, Abdullah Yalçın, Mehmet Okur, Recep Gümüş, Canan Güler, Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu'nun eşi Yusuf Eminoğlu, Asrın Hukuk Bürosu avukatları Av. Baran Pamuk, Av. Fuat Coşak, Av. M. Nuri Deniz, Gozeli Köyü'nde yapılan baskında ise Şahin Seyyar, Hasavar Köyü'nde yapılan ev baskınında da Nurettin Karataş."

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde işyerleri aranan Hakzan Sadak ve Veysel Vesek'in işyerlerinin aranmasına Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi de hazır bulundu. Yapılan aramalar sonrası Sadak ve Vesek de gözaltına alındı.

kck-operasyonu.jpg

16 İLDE

İstanbul, Bursa, Ankara ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 16 ilde eş zamanlı yürütülen Kck operasyonlarında Öcalan'ın avukatının da bulunduğu 100'e yakın kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtiliyor.

ÖZGÜR GÜNDEM'DE ARAMA

İstanbul'da, Kck'ya yönelik operasyon kapsamında Özgür Gündem Gazetesi'nin Beyoğlu'nda bulunan bürosunda da arama yapılıyor.

İSTANBUL

İstanbul'da şehir yapılanması Kck'ya yönelik düzenlenen operasyonda, bazı avukatların da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

İZMİR

Kck'ya yönelik Türkiye genelinde düzenlenen operasyonlar kapsamında İzmir'de, üç avukatın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

ANKARA

İstanbul ve Diyarbakır başta olmak üzere Türkiye genelinde değişik illerde başlatılan Kck operasyonları kapsamında Ankara'da bir kişi gözaltına alındı.

BURSA

Bursa'da da KCP operasyonu, diğer illerdeki gibi sabah saatlerinde gerçekleştirildi. Daha önce Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan Ayşe Batumlu ve Mehmet Deniz Büyük'ün evlerinde ve bürolarında polis arama yaptı.

HAKKARİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde değişik adreslere eş zamanlı baskın düzenleyen polis ekipleri, eski Hakkari Baro Başkanı Nevzat Anuk ve Davut Uzunköprü'yü gözaltına alındı.

KOCAELİ

Kocaeli'nde de aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINANLARIN ÇOĞU AVUKAT

Türkiye genelinde yürütülen Kck operasyonlarında gözaltına alınanların büyük çoğunluğunun avukat olduğu öğrenildi.

Operasyonların Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Muş, Van, Batman, Kars, Denizli gibi illerde gerçekleştiği belirtildi. Gözaltına alınan avukatların büro ve evlerinde yapılan aramaların sürdüğü ve birçok belgeye el konulduğu kaydedildi.

ÖCALAN'IN İKİ AVUKATI GÖZALTINDA

Kck'ya yönelik bu sabah gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonlarda İmralı'da tutuklu bulunan Öcalan'ın avukatları gözaltına alındı.

 

Editör: Haber Merkezi