HÜDA PAR’IN Bismil Belediye Başkan Adayı Ali Bilmez, projelerini kamuoyu ile paylaştı. Bilmez, evlenmek isteyip maddi imkanı olmadığı için evlenemeyen gençlere destek sağlayacaklarını söyledi.

Diyarbakır'ın en büyük ve en varlıklı ilçelerinden biri olan Bismil'de 31 Mart yerel seçimlerde HÜDA PAR'dan Belediye Başkan Adayı olan Ali Bilmez, tüm imkanlara rağmen ilçede eksik bırakılan ve en çok ihtiyaç duyulan hususları masaya yatırarak başta imar sorunu olmak üzere organize sanayi, kesimhane, Dicle Nehri ıslahı, atık projesi, araç muayene istasyonu ve organize sanayi gibi projelerinin olduğunu söyledi.

HÜDA PAR’IN Bismil Belediye Başkan Adayının projeleri

Hüda Par’in Bismil Belediye Başkan Adayı Ali Bilmez

EVLİLİK DESTEĞİ

Harama bulaşmadan Allah’ın emri olan evlilik sünnetini yerine getirmek isteyen düşük gelirli gençlerimizin her konuda destekçileri olup maddi ve manevi üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirecek, evliliğin kolaylaşması için gerekli adımları atacağız. Evlilik sonrası desteklemelerle mutlu yuvaları temin etmeye gayret edeceğiz.

TAZİYE YEMEK VE MASRAFLARI

Hüda Par’in Bismil Belediye Başkan Adayı Ali Bilmez 2

İnancımızın emri olan taziye sahiplerine destek olma görevini belediye olarak bizler üstlenecek, maddi durumu olmayan ve misafirlerini ağırlamakta güçlük çeken hemşerilerimizin yardımına biz koşacağız.

Taziye yemekleri, su, çay ve şeker gibi ihtiyacalar ve elektrik giderlerini belediyemizin desteğiyle karşılayacağız.

İMAR ÇALIŞMALARI

Ali Bilmez

İlçemiz için gerekli olan imar hizmetlerine öncelik vererek çarpık kentleşmenin önüne geçecek, kendi evine sahip olmak isteyen hemşerilerimizin resmi işlemlerini kolaylaştıracak ve deprem riskini en asgariye indirecek çalışmaları işin ehli olan mühendislerle yürüterek ilçemizi kısa sürede zirveye taşıyacağız.

 

ORGANİZE SANAYİ

İlçemiz genç nüfusu göz önünde bulundurulduğunda iş ve istihdam alanındaki yetersizlik, beyin göçüne sebep olmakta ve birçok gencimiz gurbet ellerde yaşamını sürdürmektedir. Bismil’imize organize sanayii kurulması için gerekli tüm adımlar atılarak istihdam artırılarak gençlerimiz iş sahibi yapacağız.

ŞEHİRİÇİ ULAŞIM

Hastane- Ulutürk Mahallesi- TOKİ- Sanayi Mahallesi gibi şehir merkezinden ulaşımı uzak olan noktalara devamlı ve düzenli yolcu taşıma sistemi ve ilçenin dışına kurulmuş olan okullar bölgesine öğrencilerimizin gidiş gelişini en kolay ve ucuz haliyle biz yapacağız!

KESİMHANE (MEZBAHANE)

Nüfus yoğunluğuyla Diyarbakır’ımızın en büyük ilçelerinden olan Bismil’imizin en önemli ihtiyacı olan hayvan kesim merkezi (mezbahana) tesis ederek ilçe içinde farklı noktalarda vatandaşımıza rahatsızlık veren durumu sonlandıracak, kasap kardeşlerimizin işlerini kolaylaştıracağız.

EĞİTİM DESTEĞİ

Hüda Par’in Bismil Belediye Başkan Adayı Ali Bilmez 1

Gençlerimizin eğitimlerine maddi ve manevi destekler vereceğiz.

Eğitimde modern olanaklar sunarak gençlerimiz için başarılarını artıracak mekan ve ortamlar hazırlayacağız.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE

 Hüda Par’in Bismil Adayından Köy Ziyaretleri 9

Gençliğimizi uyuşturucu bataklığa çeken her türlü etkeni belediyenin tüm imkanlarını seferber ederek engelleyeceğiz. Uyuşturucuya müptela ol- muş gençlerimiz için de tedavi yolları temin edeceğiz.

ŞEHİR TEMİZLİĞİ

Şehrimizin uzun zamandır çekilmez çilesi haline gelen temizlik problemini belediyeye geldiğimiz gün itibariyle itina ile ele alacak, yollarımızda ve kaldırımlarımızda vatandaşlarımızın yürüyüşünü zorlu hale getiren tüm sorunları kısa sürede halledeceğiz. Özellikle kadın ile çocukların pazar ve okul yollarında tehlike arz eden tüm problemleri ortadan kaldıracağız.

FENNİ MUAYENE İSTASYONU

Araç sayısının her gün arttığı ilçemizde vatandaşlarımızın fenni muayene için il merkezine gitme sorununu sonlandıracak çalışmalar yaparak ilçemizde muayene istasyonu kurulması için gerekli tüm çalışmaları yapacağız.

DİCLE VADİ PARK

Hüda Par’ın Bismil Adayı Esnafları Ziyaret Etti 12

İlçemizin nadide mekânı olan Dicle Nehri çevresi ailelerimizin istirahat ve piknik alanı olarak kullanılması için gerekli çalışmalar yapılacak, işin uzmanlarının çizeceği projelerle daha müreffeh alanlar ilçemize kazandırılacaktır.

SAHİPSİZ HAYVAN SORUNU

İlçemizin temel problemlerinden olan ve ülkemizde ciddi sonuçları olan sahipsiz köpek ve başıboş hayvan sorununu öncelikli programımızın içine alarak sabahları erken işe gitmek zorunda olan çalışan kardeşlerimizin ve okul okuyan binlerce yavrumuzun güvenliği için gerekli tedbirleri alacağız. Hayvan barınakları ve veteriner hizmetleriyle gerekli güvenliği en üst noktaya taşıyacağız.

SEMT (KÖY) PAZARI

Hüda Par’ın Bismil Adayı Esnafları Ziyaret Etti 7

Köylü vatandaşımızın ihtiyacını karşılayacak niteliklerde bir pazar yerinin bulunmaması hem satıcının hem alıcının işlerini zorlaştırmaktadır. Biz HÜDA PAR olarak ilçemize sabit semt pazarı kurup önceliği köylü vatandaşlarımıza vererek yöresel ürünlere ulaşabilmeyi daha kolay ve güvenilir hale getireceğiz.

KATLI OTOPARK

Bismil’imizde gün geçtikçe artan araç sayısına mukabil daralan yollar ve sıkışan trafik sorunu elbette gözümüzden kaçmış değildir. İlçemizin ihtiyacı olan ve belediyemiz bünyesinde işletmesi yürütülecek olan merkezi katlı otopark projemiz ile ilçemiz ve vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak.

ANADİL EĞİTİMİ - KÜRTÇE KREŞ

Parti programımızda yer aldığı şekliye vatandaşlarımızın en temel hakkı olan anadilde eğitim için ilk adımı biz atacağız. Okul öncesi ve ilk okul seviyelerine ağırlık vererek açacağımız dil kurslarında neslimize Rabbimizin ayeti olan dil eğitim merkezlerini tesis edeceğiz.

MEZARLIK HİZMETLERİ

Hüda Par’in Bismil Adayından Köy Ziyaretleri 4

Kışın çamur, yazın toz ve dumandan ziyareti zorlaşan, etrafında duvar olmadığı için her türlü hayvanın girip kirlettiği mezarlıklarımızı inancımıza yaraşır şekliyle düzenleyeceğiz. Sulama ve ağaçlandırma ile ziyaretlere uygun hale getireceğiz.

CAMİ VE İBADETHANE TEMİZLİĞİ

İlçemizde aktif olarak kullanılan tüm camilerin temizliği, bakım ve onarımını üstlenecek olan belediyemiz aynı zamanda ramazan aylarında ve cuma namazlarında halkımızın gönül rahatlığıyla ve huzurla ibadetlerini eda edeceği imkanları oluşturacak ve her türlü hizmeti halkımızın hizmetine sunacağız.

ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Hüda Par’in Bismil Adayından Köy Ziyaretleri 3

İlçemizde hizmete devam eden güçlü firmaların bir araya gelmesi için alt yapı çalışmaları yapacağız ve vatandaşlarımızın alışveriş için kilometrelerce yol gitmek yerine tek bir mekanda birden fazla ihtiyacına ulaşabileceği “yeme, içme, eğlence, giyim, spor, outlet” ürünlerin bulunacağı Alışveriş Merkezini inşa edeceğiz.

MEDRESELERLE DAYANIŞMA

İslam alimleri başımızın tacıdır. İlçemizin merkezinde ve bize bağlı mahallelerde İslami tedrisata devam eden medreselerimizin ivme kazanması için hak ettikleri desteği kendilerine sunacak geleceğin alimlerinin yetişmesinde üzerimize düşen tüm vazifeleri eksiksiz yapmaya gayret edeceğiz.

KÜTÜPHANE - GENÇLİK MERKEZİ

Nüfusu küçümsenmeyecek ilçemizin büyük bir kısmını oluşturan gençlerimizin sosyal aktivite, eğitim ve araştırma, sinema, dil eğitimi gibi aktivitelerini ücretsiz ve kesintisiz elde edebilecekleri merkezi bir kütüphane ve gençlik merkezini kuracak ve bilim çağının gençliğinin her zaman yanında olacağız.

TARİH VE KÜLTÜR ÇALIŞMALARI

İlçemize bağlı mahallelerde bulunan tarihi mağaralar, höyükler, büyük zatların kabirleri gibi bilinmesi ve gün yüzüne çıkması gereken değerlerimize sahip çıkacak, ulaşımı konusunda kolaylıklar oluşturacak ve bu değerleri tüm Türkiye’ye tanıtma gayreti içinde olacağız.

METRUK ALANLAR

Hüda Par’in Bismil Belediye Başkan Adayı Ali Bilmez 3

İlçemizin görüntüsüne zarar veren ve vatandaşlarımızı rahatsız eden, sahipsiz; terk edilmiş veya sahibi tarafından kullanımı terk edilmiş mekanların görsel kirliliğe sebebiyet vermesinin önüne geçerek Bismil’i imajına yakışır modern bir ilçe haline getireceğiz.

MESİRE ALANI

Dicle nehri kıyısını Köseli mahalle mevkiinden Tepe mahallesi mevkiine, Karaköprü çevresini de gerekli planlamalarla halkımızın rahatlıkla aileleriyle piknik yapacakları güvenli, nezih ve tüm olanaklarla donatılmış mesire alanlarına çevireceğiz. Huzurlu ve sakin piknik alanlarını hizmetinize sunacağız.

ATIK TESİSİ

Tüketime dayalı oluşan fazla atıkları ve Dicle nehrine karışan atık suları geri dönüşüme kazandıracak atık su ve dönüşüm tesisiyle ilçemize istihdam kapısı kazandırmakla beraber üreten örnek bir belediyeciliği hayata geçireceğiz.

Muhabir: (Kamuran Turgay)