İhalesi yapılan sentetik çim saha ve tribünlerin yeni sezona yetiştirilmesi isteniyor.
 
ÇİM SAHA HEYECANI
 
Baraj maçında Bağlar Belediyespor’u penaltılarla yenerek tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etme hakkı kazanan Bismil Belediyespor’da şimdi de çim saha heyecanı yaşanıyor.
İhalesi yapılan çim sahanın yaz döneminde tamamlanarak yeni sezona yetiştirilmesi bekleniyor.Bu zamana kadar toprak sahada mücadele eden Bismil Belediyespor, Bismil İlçesine yapılacak olan sentetik çim saha ile birlikte artık maçlarını yeni sahasında oynayacak.
Bismilli sporseverlerin en büyük endişesi ise çalışmaların ağırdan alınarak Erganispor’un 3.Lig’de yaşadıklarının kendi başlarına da gelmesi. Bismil’liler bu yüzden çalışmaların hızlandırılmasını istiyor.
 
SEYİRCİ KAPASİTESİ ARTIRILACAK
 
Bismil Belediyespor teknik direktörü Mikdat Ekinci, Bölgesel Amatör Lig’ine yükselmenin sevincini yaşarken,saha haberi ile sevinçlerinin katlandığını söyledi.
Ekinci,”Diyarbakır’ın en büyük ilçelerinden birisi olan Bismil’in futbol oynadığı saha da ne yazık ki bugüne kadar çim yoktu. Yani toprak saha da futbol oynamaya çalıştık bugüne kadar. Ancak güzel haberi iki gün önce aldık. Bismil’e sentetik çim saha yapılması için ödenek çıkarılmış ve yeni sezona yetişecekmiş. Ayrıca seyirci kapasitesinin de 5 bine çıkarılacağını öğrendik. Gerçekten Bismil’in inanılmaz bir seyirci potansiyeli söz konusu. Bunu değerlendirmek adına çok güzel bir gelişme. Yeni sahamızda, daha güçlü bir kadro oluşturup 3. Lig’e yükselmek istiyoruz. “ dedi.
 

Editör: Haber Merkezi