Bismil ile Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oluşturulan tekstil atölyesinde,  İtalya'dan alınan 1.5 milyon adet koruyucu kıyafet siparişi üretiliyor.

Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen 2019 Yılı Sanayi Alt Yapısı Mali Destek programı kapsamında kabul edilen proje ile Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde tekstil atölyesi kurulmuştur.  Proje kapsamında kurulan atölyenin alt yapısı Bismil belediyesi tarafından karşılanmıştı.

 Döner sermaye işletmesinin üretim kapasitesinin arttırılması için SODES bünyesinde bulunan makine ve ekipmanlar Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen’in talimatlarıyla, Bismil Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ikinci tekstil atölyesi oluşturuldu.

Yeni kurulan ikinci tekstil atölyenin açılışına Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Gülseven katıldı.

Tekstil atölyesini gezen Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, öğrencilerle sohbet edip gazetecilerin sorularını cevapladı.
Türkmen, önceki yıllarda SODES'ten alınan tekstil makinelerini de atölyeye eklediklerini belirterek, "22 öğrencimiz bu atölyelerimizde çalışarak hem evlerine ekmek götürecekler hem de ülkemizin ihtiyacı olan kalifiye elemanı buralardan karşılayacağız. Bu projede okulumuz aylık yaklaşık olarak 25-30 bin TL gelir elde edecek. Bunun bir miktarı döner sermayeye kalırken, asıl önemli miktarı öğrencilerimizin çalışmaları ve emekleri karşılığı olarak onlara verilecek.

Bismil'de her alanda istihdama yönelik olarak projelerimiz var. Özellikle son dönemde Bismilli kadınlar üzerine çok yoğunlaştık. Bismilli Kadınlar Kooperatifi kurduk, şu an İstanbul'da bir firmayla çalışıyoruz. İnşallah ulusal bazda ticaret yapan ve online satış yapan büyük firmalar üzerinden Bismilli kadınların ürettiği ürünleri, kendi paketlerimizle tüketicilerimizle buluşturacağız. Amacımız öncelikli olarak istihdam yaratmak ve üretilen ürünlerin katma değerini arttırmak" dedi.

'BÖLGEDE İSTİHDAM ARTIRICI FAALİYETLER ÖNCELİĞİMİZ'

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Maral da öncelikleri arasında bölgedeki istihdamı artırıcı faaliyetler olduğunu vurgulayarak, "2009 yılından bu yana Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın ekonomik ve sosyal kalkınması adına önemli projeler yürüttük. Bugün burada bulunduğumuz projeyi de 2019 yılında sanayi altyapısı mali destek programı kapsamında destekledik. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da 2019 yılı temasını mesleki eğitim teması olarak belirlemişti.

Biz de bunu değerlendirmek amacıyla bir yandan sanayi altyapısını geliştirecek faaliyetleri desteklerken bir yandan da aslında nitelikli eleman yetiştirmeye olanak sağlayacak altyapıları destekledik. Bu nedenle meslek liseleri ve bu tarz yapıları da projeler kapsamında önceliklerimiz arasına aldık. Bugün bulunduğumuz okul da aslında Diyarbakır'da bu büyük bir projenin bir etabı. 4 okulumuz desteklendi. Bu okulda onun bir etabı olarak faaliyetlerine başladı" diye konuştu. 

03-230.jpg01-172.jpg04-148.jpg07-033.jpg05-094.jpg06-044.jpg07-034.jpg

Editör: Haber Merkezi