Öğrenciler tasarladıkları kıyafetleri daha sonra okulda ailelerinde katılımıyla düzenlenen defile ile tanıttılar. Uzay konsepti ile hazırlanan salonda öğrenciler defile yürüyüşü yaptılar.  Etkinlikle öğretmenlerin ve velilerin kendilerine yönelttikleri soruları da yanıtlayan öğrenciler keyifli anlar yaşadı. Ailelerinde neşeli dakikalar geçirdiği program sonrasında katılan bütün öğrencilere sınıf öğretmenleri olan Mihriban Şeker, Meryem Taş, Dilek Avcı ve Okul Müdürü Erhan Karagöz tarafından öğrencileri takdir etti.

 

”Amacımız Çocuklarımızı Teknoloji İle Tanıştırmak”

Uzay defilesi hakkında açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, “ Öncelikle okul öncesi eğitimin oyun oynayan kağıt kestiği ve boyamaktan ibaret olmadığını ifade ederek, asıl amacımız çocukları teknoloji sanat ve bilim ile tanıştırmak çevreye duyarlı bir birey olarak geleceğe hazırlamaktır.” dedi.  

Amacımız çocukların bilinçaltına teknoloji ve uzay bilimi yerleştirmek olduğunu belirten Okul Öncesi Öğretmeni Mihriban Şeker ise “Eskiden toplumumuzda çocuklara ne olmak istiyorsunuz dendiğinde öğretmen ya da doktor olmak istediklerini söylerlerdi, bunun altında yatan sebep ise ülkemizde ve bölgemizde yeteri kadar öğretmen ve doktorun olmamasıydı. Bu bilinç ile çocuklar öğretmen ve doktor oldular ülkenin ve bölgenin neredeyse ihtiyacını giderecek kadar düzeye geldiler.  Şimdi ise teknoloji ve uzay çağında yaşadığımızdan dolayı çocuklarımızın bilinçaltına bunları yerleşmesi için öğrenci ve velilerimiz ile işbirliği içerisinde tamamen çocukların hayal güçlerini kullanarak bir kostüm tasarladık çocuklarımız aileleriyle birlikte tasarladıkları birbirinden güzel ve özel kostümler hazırladık.

Okul Müdürü Erhan Karagöz ise “ Tamamen öğrencilerimizin hayal gücü ile tasarladığımız bu uzay kostümü için emeği geçen tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ailelere teşekkür ediyorum”, dedi.

d2-001.jpg

Editör: Haber Merkezi