Bismil Ak parti İlçe Başkanı Abdulhadi Akaydın konuyla ilgili açıklamasında, "Uyuşturucu madde kullanımının önlenmesinde ailenin rolü yadsınamaz. Çocuklarınızın fikirlerini ve hislerini dikkatle dinlemelisiniz, Gerçek çabanızın onların güvenliği, iyiliği ve sağlığı için olduğunu göstermelisiniz. İlişkinizi bu şekilde daha da kuvvetlendirebilirsiniz. İlçemizde madde bağımlılığı artmaktadır. Ak parti Bismil İlçe teşkilatı olarak aileleri bilgilendirmek, halkımızla koordineli bir şeklide uyuşturucu ile mücadele için halktan oluşan bir komisyon kuracağız. " diye konuştu.

         Bismil Ak parti İlçe Başkanlığı, başkanlığındaki komisyon, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, eğitimciler ve uzmanlarla görüşerek bir rapor hazırlayacak. İnsanları manevi değerlerden koparan uyuşturucunun toplumda bir yara haline dönüştüğünü vurgulayan Akaydın, çocukların ve gençlerin uyuşturucu belasından kurtarılması gerektiğini belirtti. Sorunların bir bütün olarak ele alınması gerektiğine dikkat çeken Akparti Bismil İlçe başkanı Abdulhadi Akaydın, kurdukları komisyonun esrar başta olmak üzere bölgedeki uyuşturucuyla mücadele anlamında yeni çalışmaları ortaya koyacağını dile getirdi. Gençleri uyuşturucudan kurtarmayı hedeflediklerini ve bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

        Bismil’de Uyuşturucu madde kullanma yaşının  12'ye kadar düştüğü yolunda iddialar bulunduğuna işaret eden Akaydın, STK'larla çalışacaklarını söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi