Bismil Ak Parti 5. Olağan Kongresi saat 10:00 da başladı. Delegelerin ve misafirlerin gelmesiyle birlikte, kongre açılış konuşmasını Bismil Ak Parti ilçe başkanı Abdulhadi Akaydın yaptı. Kongreye katılamayan milletvekilleri ve başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mesajlarının okunmasının ardından kongrede hazır bulunan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Cuma İçten, Galip Ensarioğlu, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ile beraber katıldığı kongrede konuşmalar yapıldı.

4.20141109213231.jpg

       Kürsüde konuşan Ak parti Diyarbakır milletvekili Cuma İçten, Bu kürsüde Terör Devleti İsrailli lanetliyorum.  Asker postallarıyla ilk kıblemize girdiler. Orayı işgal ettiklerinden beri ilk defa böyle bir şey yaptılar. Allah oradaki Müslümanların yardımcısı olsun. Bir diğer konu ise Kobani’dir. Biz Kobani’yi sahipleniyoruz. 3 yıl içerisinde 300 bin Kürt kardeşlerimizi Türkiye’de misafir ettik. Peşmerge’lerin geçişiyle ilgili koridor oluşturduk. Yardım malzemelerini başından beri gönderiyorsak zaten sahiplendiğimizin bir ispatıdır. Yaralıları tedavi ediyoruz. Fakat bazı medya kuruluşları bilgi kirliği oluşturarak Türkiye’ye iftira atmaktadır. Diye konuştu.

      Konuşmalarının ardından Gündem maddeleri okundu ve oylamaya sunuldu. Mevcut AK Parti İlçe Başkanı Abdulhadi Akaydın’ın tek aday olarak katıldığı seçimde, tekrar AK Parti Bismil İlçe Başkanlığına seçildi.

Editör: Haber Merkezi