Koronavirüsle mücadelede filyasyon ekiplerinde görevlendirilen diş hekimleri, pandeminin kontrol altına alınmasıyla yeniden görevlerini dönüyor.

Hekimlerin görevlerin dönmesiyle kısmi olarak durdurulan tedaviler yeniden başlatıldı.

30 Poliklinikte Tedavi Başladı

Konuya ilişkin bilgi veren Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Bülent İnceoğlu, tedavi amacıyla Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde 20 polikliniği açtıklarını diğer ilçelerde ise 10 polikliniğin açıldığını söyledi. Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi İnceoğlu, açılan polikliniklerde kanal, total parsiyel ve kron köprü protez tedavisine başladıklarını açıkladı.

‘103 hekim 104 teknik personel sahada görev yaptı’

Koronavirüsün hızlı bir şekilde yayılması ve vaka sayısının artmasından sonra koronavirüse karşı Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun bir dizi önleme başvurduğunu hatırlatan Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi, “Bilindiği gibi virüs havada 1-2 saat asılı kalabiliyor. Diş hekimlerinin tedavi sırasında kullanmış olduğu hava ve su üniteleri aracılığıyla olası koronavirüs hastalarının ağzında çıkan partiküllerin havada kalması ve bulaşa neden olma ihtimaline karşı Sağlık Bakanlığımız, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda, önlem olarak diş tedavilerine kısmi olarak ara verme kararı aldı. Bu süreçte Bakanlığımız, diş hekimi arkadaşlarımızı saha da filyasyon ekiplerinde ve hastanelerin test birimlerinde görevlendirdi. Diyarbakır’da 185 diş hekimi çalışan arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımızdan 103’ü sahada görevlendirildi. Bu arkadaşlarımız sabah saat 08.00 ile gece 24.00’e kadar her birimde görev yaptılar. Bununla birlikte destek personelimiz, otomasyon, röntgen elemanımız, sağlık teknikerlerimizden 104 kişi koronavirüsle mücadelede görevlendirildi. Yani filyasyon döneminde toplam 207 kişi sahada bizden görev aldı.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi